Naslovnica Vijesti Svijet

Pojačale se napetosti sa Zapadom, a Rusi najavili - pomorske vojne vježbe

Ministarstvo pojašnjava da se radi o protuzrakoplovnim, protupodmorničkim i protuminskim aktivnostima
30. kolovoza 2018. u 12:40 1 komentara 781 prikaza
Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL

Rusko ministarstvo obrane u četvrtak je objavilo da će od 1. do 8 rujna održati pomorske vojne vježbe u Sredozemlju, prenosi Reuters pozivajući se na rusku agenciju TASS.

Ruska vojska Pokazivanje sile Rusija u rujnu provodi najveću vojnu vježbu još od doba SSSR-a

U vojnim vježbama sudjelovati će 25 plovila i 30 zrakoplova, a ministarstvo pojašnjava da se radi o protuzrakoplovnim, protupodmorničkim i protuminskim aktivnostima.

Vojna vježba će se održati usred pojačanih napetosti između Rusije i Zapada oko sirijskog područja Idliba koje je pod kontrolom pobunjenika. Iz dobro upućenog izvora se doznaje da sirijski predsjednik Bašar al-Asad, koji uživa snažnu potporu Rusije, priprema ofenzivu na to posljednje pobunjeničko utočište u zemlji.

VIDEO Ovo su oružja koja se proizvode u Hrvatskoj

[video: 26443 / Oružja koja se proizvode u Hrvatskoj]
Goran Jančo je za svog partnera odabrao Croatia osiguranje
Recept za uspjeh
Vlasnik najmodernije farme svinja: Godišnje uzgojim 6000 svinja. Poduzeo sam sve da ih zaštitim

A1 izdvaja za Vas

  • budimo_realni_:

    " Iz dobro upućenog izvora se doznaje da sirijski predsjednik Bašar al-Asad, koji uživa snažnu potporu Rusije, priprema ofenzivu na to posljednje pobunjeničko utočište u zemlji." Zar je vama potreban "dobro upućen izvor" da dođete do zaključka da se sprema ... prikaži još!a ofenziva koja ima za cilj oslobođenje Idliba;posljednjeg džihadističkog rezervata na području Sirije. Pa već mjesec dana, od oslobođenja juga Sirije, SAA prebacuje ogromne količine ljudstva i tehnike na prve linije. Akcija bi mogla započeti svakog trenutka.