Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvojica direktora

Pohlepa - Traže 140.000 kn jer su Francuzi preuzeli Pleso

Tonči Peović
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
08.03.2014.
u 08:09

Neto iznosi – 
Miroslav Drljača želi 80.000 kuna, a Tonči Peović 60.000 kuna neto.

Predsjednik i član uprave Zračne luke Zagreb, Miroslav Drljača i Tonči Peović, predložili su Skupštini te tvrtke da im se isplati nagrada jer je francuski koncesionar uspješno preuzeo ZLZ na upravljanje.

Drljača je tako zatražio nagradu od 80.000 kuna neto, a Peović 60.000 kuna neto.

Odlučuje Hajdaš Dončić

U prijedlogu odluke koju su poslali Skupštini ZLZ-a, a koju uime 55-postotnog vlasništva RH čini ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić, a ostali članovi Skupštine su predstavnici Zagreba, Velike Gorice i Zagrebačke županije (koji drže ostalih 45 posto), Drljača i Peović navode da je njihova zasluga što su radnici ZLZ-a prebačeni na koncesionara, kao i da su i oni zaslužni za prebacivanje djelatnosti na koncesionarsku tvrtku Međunarodna zračna luka Zagreb.

Ukratko, Drljača i Peović smatraju da trebaju biti nagrađeni, kako navode, “zbog ostvarenih rezultata u procesu osiguranja pretpostavki za primjenu ugovora o koncesiji. ZLZ pak, nakon što su zagrebački aerodrom krajem prošle godine preuzeli Francuzi, spao je na samo četiri zaposlenika jer su gotovo svi radnici prebačeni u MZLZ i njegove tvrtke kćeri. Peović pak više nije ni zaposlenik ZLZ-a, iako od te tvrtke traži nagradu. On je također prešao u MZLZ, i to, prema našim informacijama, na mjesto višeg suradnika uprave. Drljači i Peoviću to nije prvi put da traže nagradu za sebe. Lani su zatražili isplatu bonusa, i to u iznosu od 50 posto svojih godišnjih plaća bruto.

S obzirom na to da im je mjesečna plaća oko 40.000 kuna bruto, tražili su po 250.000 kuna bruto bonusa svaki. Tada su se pozvali na dobre rezultate poslovanja, iako su imali pad prihoda i dobiti. Ministar Hajdaš Dončić odbio je isplatu tih bonusa.

Neće biti na dnevnom redu

Drljača kaže da je točka s prijedlogom za isplatu nagrade u prijedlogu dnevnog reda Skupštine, kao i sve druge točke.

– Svaka točka može biti skinuta s dnevnog reda na samoj Skupštini. Također, nije utvrđeno kada bi do isplate došlo i u slučaju da se takva odluka donese – kaže Drljača. Skupština bi se trebala održati u ponedjeljak, 10. ožujka. No, kako doznajemo u Ministarstvu prometa, nagrada Drljači i Peoviću neće uopće biti uvrštena u dnevni red Skupštine u ponedjeljak.

>>'Novi terminal na Plesu proradit će do kraja 2016.'

>>Bruno Mazurkiewicz novi direktor MZLZ-a

Komentara 18

BE
belimo
08:40 08.03.2014.

Ministar bi trebao napraviti isto što je lani napravio srpski premijer sa direktorima nekog njihovog"uspešnog" javnog poduzeća koji ih je izbacio kroz zatvorena vrata uz balkanski pozdrav. I oni su smatrali da im pripada zaslužena nagrada za neke slične zaslugee u povećem iznosu i došli su kod njega to obrazložiti... a ovaj je na to načisto poludio...

KR
krizevcifranc
09:01 08.03.2014.

koji su ovo besramni likovi, zbog takvih bi trebalo ponovo na trgove uvesti stupove srama.

Avatar nijeminišta
nijeminišta
08:47 08.03.2014.

a zašto ne traže još i po 1.000 kn za svaki dan kad su uspjeli doći na posao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije