Naslovnica Vijesti Svijet

Pogledajte video napada na zastupnika AfD-a

Bremensko tužiteljstvo za informacije koje će dovesti do počinitelja nudi i nagradu od 3000 eura
11. siječnja 2019. u 14:54 23 komentara 4734 prikaza
Napad na zastupnika AfD-a Franka Magnitza
Foto: Polizei Bremen

Njemačka policija objavila je video napada na zastupnika stranke AfD Franka Magnitza, koji je teško ozlijeđen.

Frank Magnitz brutalno pretučen Politički teror u Njemačkoj 'Ovo je brutalni napad na pravnu državu i mračan dan za demokraciju'

Napad se dogodio u ponedjeljak u Bremenu. Na snimci se vidi 66-godišnji Magnitz kako hoda ulicom dok ga prati troje ljudi koji ga, nakon što su prekrili lica, napadaju, a Magnitz pada na tlo, dok napadači bježe.

Pogledajte video napada:

[video: 28757 / ]

Iz krajnje desnog AfD-a napad su ocijenili pokušajem ubojstva te su okrivili antifašističke aktiviste, a osuda napada stigla je iz svih relevantnih političkih opcija. AfD je na Twitteru objavio fotografiju Magnitza na bolničkom krevetu s velikom ranom na čelu i natučenim lijevim okom. Policija je utvrdila da je napad politički motiviran.

- Video pokazuje - djelomično u slow motionu - relevantne dijelove događaja u sirovoj verziji, snimljene dvjema različitim kamerama u Prolazu St. Pauli kod kazališta na Goetheplatzu - objavila je policija uz video napada.

Bremensko tužiteljstvo za informacije koje će dovesti do počinitelja nudi i nagradu od 3000 eura.

Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas

 • angeorafael123:

  Svaki ljevičari jest terorist.Sve ostalo su nijanse.

 • Avatar Mabolimekrac
  Mabolimekrac:

  A jos jucer su nasi mediji prenijeli kako nije bilo palice i to naveli kao olakotnu okolnost i skoro je vijest glasila “Pokusaj pljacke, nespretno je pao i udario u pod”. Potpuno svejedno, palica, saka ili beton. Covjek je tesko ... prikaži još! ozlijedjen. Mediji 21.st. sve vise lice na medije Hitlerove Njemacke ili Staljinovog SSSR-a.

 • marcel:

  znači ekstremistiički lijevi guardian i jutarnji koji ga je prenio su lagali jučer da je to bio "pokušaj pljačke" i da je ovaj lagao o tom kako su ga i čime napali, očito je ovaj imao nešto u šaci (bokser ... prikaži još! vjerojatno) i napadnuti nije mogao vidjeti čime su mu rascopali glavu