Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strašne brojke

Pogledajte kakvo je stanje hrvatskog inozemnog duga

brojač duga
Screenshot/hrvatskidug.com
15.01.2013.
u 11:00

Hrvatski internetski prostor je ovih dana dobio još jednu zanimljivu stranicu na kojoj u svakom trenutku možete provjeriti koliko je hrvatski inozemni dug.

Hrvatski internetski prostor ovih je dana dobio još jednu zanimljivu stranicu na kojoj u svakom trenutku možete provjeriti koliki je hrvatski inozemni dug.

Kreatori stranice ispod brojača stavili su podatak HNB-a da je hrvatski bruto inozemni dug na kraju travnja prošle godine bio 47,2 milijarde eura, što je povećanje od 1,7 milijardi eura u odnosu na kraj 2011.

Ispod hrvatske zastave na kojoj umjesto grba stoji znak eura piše da stranica nije u vezi s bilo kakvom institucijom te broj ne predstavlja službeni iznos javnog duga.

"Iznos koji se pojavljuje na brojaču je približan, a tempo rasta ne može se smatrati preciznim. Porast ili smanjenje hrvatskog inozemnog duga ne odvija se linearno, tako da brojač ima samo ilustrativni karakter", pišu kreatori stranice.

Stanje hrvatskog duga možete provjeriti OVDJE.

>>U pola godine dug građana skočio četiri milijarde kuna

>>Više od 240 tisuća građana u blokadi duguje 17 milijardi kuna

Komentara 16

Avatar Vrijeme
Vrijeme
11:16 15.01.2013.

Moze se iz ovoga izvuci,...samo pamet u glavu i biti ce to dobro. Nesmijemo dozvoliti da nam vec postojeci resursi propadaju i da pocnu proizvoditi profit. Moze se to, aki kriminalu i korupciji moramo stati u kraj. Sa cistim racunima i zemljom bez korupcije ulazak investicija ce biti mnoooogo veci.

LA
Lavica7
12:07 15.01.2013.

Vecina tog duga je zavrsila na necijim racunima. Rucica na srcu, prvi red u crkvi i lupkaj nozicama od srece.

Avatar žič
žič
11:39 15.01.2013.

čitam neki dan da je srbija zabrinuta jer ima vanjski dug od nekih 25 milijardi eu,a,a srba ima mislim 10 milijuna,a naši,,pametnjakovići,,stalno tvrde da naš dug nije zabrinjavajući.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije