Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki dan

Pogledajte kako se Dan pobjede obilježava u hrvatskim gradovima

Zagreb, Dan pobjede, Mimohod pobjednika (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/63
05.08.2013.
u 13:06

Središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti održava se u Kninu, no i u drugim gradovima i mjestima diljem države polagali su se vijenci za poginule te su na zgrade stavljane zastave kako bi se obilježio ovaj dan.

Središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti održava se u Kninu koji je danas istinski centar Hrvatske.

No, i u drugim gradovima i mjestima diljem države polagali su se vijenci za poginule te su na zgrade stavljane zastave kako bi se obilježio ovaj dan.

U Zagrebu na Mirogoju ujutro su braniteljske udruge iz Domovinskog rata odale počast i položile vijence na Zidu boli, kod Centralnog križa i na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Malo kasnije je Mimohod pobjednika počeo okupljanjem branitelja na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava, a završio je svečanim postrojavanjem i podizanjem hrvatske zastave na Trgu bana Jelačića. Potom je svečana misa za branitelje održana u zagrebačkoj Katedrali.

U Sisku su povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti brojna izaslanstva zapalila svijeće kod spomen-obilježja poginulim braniteljima u Parku dr. Franje Tuđmana.

Izaslanstvo grada Vinkovaca na čelu s gradonačelnikom Mladenom Karlićem povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti položili su vijence ispred spomen-obilježja hrvatskih branitelja na vinkovačkom groblju.

U Rijeci su delegacija Grada, Županije, stranki i udruga iz Domovinskog rata položile vijence i zapalile svijeće na spomeniku na Mostu branitelja.

U Koprivnici su predstavnici Županije, Grada, MUP-a i nekoliko braniteljskih udruga položili vijence i zapalili svijeće ispred središnjeg križa na gradskom groblju. Na Gradskoj vijećnici se zavijorila velika hrvatska zastava.

U Krapini je na zidine podno starog grada postavljena hrvatska zastava povodom Dana pobjede. U Karlovcu je za 18. obljetnicu Oluje služena misa u crkvi Blažene Djevice Marije Snježne.

>>Cijeli Knin zdušno skandira: Ante, Ante!!! Milanoviću zviždali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije