Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 2 MJESECA

Pogledajte kako izgleda život u kontejnerskom naselju: 'Ne dam Petrinju ni za 100 Njemačka'

04.03.2021.
u 10:12

Stanovnici su sredinom veljače na raspolaganje dobili 23 kontejnera, od ukupno njih 80

Stanovnici Banovine, čije su kuće i stanovi teško oštećeni u potresu, još su sredinom veljače preseljeni u kontejnersko naselje na Sajmištu u Petrinji. Unatoč tome što su sada prisiljeni biti u mnogo manjim objektima nego što su ih imali prije, stanovnici govore kako neće ići iz Petrinje.

– Ma kakva Njemačka – govori Ivana na pitanje hoće li ići iz Petrinje. – Ni za sto Njemačka!

– Ima ovdje posla, tko hoće raditi – govori.

Podsjetimo, stanovnici su sredinom veljače na raspolaganje dobili 23 kontejnera, od ukupno njih 80, koliko ih je predviđeno za to naselje. Gradnja je počela 29. siječnja, a donacije mobilnih kućica pristigle su većinom iz Turske, njih 56, dok je ostatak omogućen iz domaće proizvodnje, kao i uz pomoć Caritasa.

Gradnja još nije završena pa se mahom u naselju može čuti zvuk strojeva i kamiona kako uređuju prostor u kojem će mnogi morati provesti još dugo vremena dok njihovi domovi ne budu sigurni za povratak.

Komentara 4

Avatar hrvat do smrti
hrvat do smrti
10:49 04.03.2021.

jadno da ne može biti jadnije imate pun k...stanova praznih stanova u zagrebu koji je milan cuvao pozovite ljude u njih..

DU
Deleted user
10:40 04.03.2021.

Ne dam Petrinju niti za 100 Njemačka - kaže osoba kojoj su lokalni čelnici pokrali humanitarnu pomoć i preprodavali donirane kontejnere te jedino u što se ulagalo posljednjih 10 godina je kip Tuđmana! Žao mi je ovih ljudi!

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
10:34 04.03.2021.

Čekaj malo Ivane,pitat ću te za godinu dvije...ti si naivac-Banija je davno umrla, a ovaj potres(i) je zapravo zadnji čavao u lijes..ljudi -tko god je mlađi -bježite iz toga kraja glavom bez obzira!..ti potresi neće se smiriti ni za tri godine..nema tamo života

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije