Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Medved: Ručak će dobiti svi

Opadanje broja zahtjeva opravdava činjenicom da je došlo ljepše vrijeme. Naveo je da je Glina 20. veljače imala 2200 traženih obroka, a danas je to 1700.
27. veljače 2021. u 10:33 3 komentara 128 prikaza
Glina: Medved i Milošević dali izjavu medijima
Foto: Edina Zuko/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ravnatelj Stožera za saniranje posljedica potresa Tomo Medved poručio je u subotu da će ručka biti za sve dokle god za to bude postojala potreba, opovrgavajući tako napise kako od 1.ožujka oni koji u Petrinji nemaju crvenu naljepnicu na kući neće dobiti ručak. 

FILE PHOTO: Workers are seen inside the Lusail stadium which is under construction for the upcoming 2022 Fifa soccer World Cup during a stadium tour in Doha utrka za Svjetsko prvenstvo Pakao stadiona u Kataru – poginule su na tisuće potplaćenih radnika

"A za to koliko potreba postoji nadležni su općine i gradovi koji te informacije dostavljaju Stožeru", istaknuo je Medved u emisiji "Hrvatski radio za Banovinu".

Mediji navode da je obavijest kako od 1.ožujka nitko tko u Petrinji, nakon potresa, nema crvenu naljepnicu na kući neće dobiti ručak stajala na šatoru u Vatrogasnoj ulici nekoliko dana, a onda je nestala. 

"Želim opovrgnuti napise koje smo mogli vidjeti i danas u nekim dnevnim novinama. Od prvog trenutka RH pruža potporu svojim građanima i tako će ostati dokle god postoji potreba za to", poručio je Medved.

Nadležnost je, kaže, gradova i općina da Stožeru dostavljaju potrebe za količinom hrane. "Kolike god oni potrebe iskazali, mi ćemo ih osigurati", istaknuo je.

Opadanje broja zahtjeva opravdava činjenicom da je došlo ljepše vrijeme. Naveo je da je Glina 20. veljače imala 2200 traženih obroka, a danas je to 1700.  

Ponovno ističući da je brojno stanje u nadležnosti općina i gradova, poručio je da "ni na koji način ne dolazi u obzir ukidanje ili smanjivanje količina potrebitih obroka".

NEMA MASOVNOG ZAPOŠLJAVANJA Hrvatska gubi tvornicu za tvornicom: Ostali smo i bez tržišta i bez domaće sirovine

Medved je naveo da je od potresa do danas pozicionirano 1520 kontejnera ili mobilnih kućica neposredno uz obiteljske kuće, 1867 zamjenskih objekata spojeno je na električnu energiju, a napravljeno je 50 novih trafostanica.

Između ostalog, uspostavljeno je više od deset kontejnerskih stambenih naselja, među kojima je najveće u Petrinji s 83 stambena i šest tehničkih kontejnera.

U pripremi je postavljanje kontejnerskog naselja u Glini, a 46 kontejnera je u logističkoj bazi u Lekeniku spremnih za pozicioniranje.

Medved je naglasio da je ukupno 11.510 objekata oštećeno do te mjere da se u njima ne može stanovati.

Dosad je prikupljeno 1696 zahtjeva za obnovu ili sanaciju, a od ponedjeljka se otvara ured i u Glini, rekao  je.

poginulo 298 ljudi
Snimke dokazuju da su MH17 srušili separatisti u Ukrajini: ‘Kamo da odvezemo tu krasoticu?’
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
  • Mimoza:

    Mislim da ces i ti na taj rucak da vise usparas lopof kakvoga nema a i tebi slicni . Fuj gadote mi se .

  • zekoslav mrkva:

    tak treba,obed za sve