Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pogledajte kako izgleda ukrcavanje u Antonov 225

Končar je do sada na Filipine isporučio 41 transformator cestovnim i brodskim prijevozom, a ovo je prvi puta da se prevozi zračnim putem, prema zahtjevu kupca, zbog hitnosti isporuke.
09. studenoga 2013. u 12:43 9 komentara 1188 prikaza
Antonov 225
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/12

I dok se znatiželjnici gomilaju u nepregledne redove kako bi vidjeli najveći avion na svijetu, ne treba zaboraviti da je Antonov 225 u Zagreb sletio poslom - po Končarev energetski transformator. 

Transformator je težak 210 tona, snage 318 MVA, dužine 8,6 metara, širine 6,7 i visine 7,7 metara, a odredište mu je Transformatorska stanicu San Lorenzo na otoku Cebuna na Filipinima. Ukrcavanje transformatora trajat će cijelu subotu. 

Antonov pilot najvećeg aviona Antonov spustio grdosiju: Evo što kaže! Antonov Dolazak Antonova Pogledajte video: U Zagreb sletio najveći avion na svijetu!

Končar je do sada na Filipine isporučio 41 transformator cestovnim i brodskim prijevozom, a ovo je prvi puta da se prevozi zračnim putem, prema zahtjevu kupca, zbog hitnosti isporuke.

Transformator će biti instaliran odmah po dolasku iz Zagreba.

- Sve je bilo u redu, pista je bila dovoljno duga i slijetanje smo obavili rutinski - kazao je pilot Dmitro Antonov koji je u petak oko 18 sati spustio zrakoplov na Pleso. Avion će prema Filipinima poletjeti u nedjelju u šest sati ujutro. 

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
  • sta_reci:

    Znate kaj Vecernji, pogledati slike na internetskom izdanju je pravo umijece, a treba i vreeeeemena da se iste otvore i da prijedete sa slike na sliku. Mozete vi to i bolje, kladim se .. ima ljudi koji znaju.

  • Deleted user:

    Slaveni su sila! Bravo za Končar, bravo i Ukrajina!

  • mojazemlja:

    Antonov odlazi...sa čime nas počinjete zabavljati od sutra...