Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Evo kako su poduzetnici reagirali na Linićevu smjenu

Predstečajne nagodbe uništile su male tvrtke, a one spašene nagodbom nisu se oporavile, smatra Branko Roglić
08. svibnja 2014. u 22:00 48 komentara 26031 prikaza
Linić
Foto: Z. Bašić/S. Strukić/D. Višnjić/D. Kasap/M. Jurinec/A. Magzan/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Proveli smo anketu među poduzetnicima kako bismo čuli što misle o nedavno smijenenom ministru financija Slavku Liniću. Branko Roglić, vlasnik Orbica, smatra da je trebalo ubrzati stečajeve.

–   Predstečajne nagodbe uništile su male tvrtke, a one spašene nagodbom nisu se oporavile. Trebalo je ubrzati stečajeve. Nije trebalo ni uvoditi nove poreze jer su oni oslabili poslovanje tvrtki. Trebao je biti smijenjen i prije –  rekao je Roglić.

Filip Filipec, Tehnika: Nije oživio izvoz i BDP

Radio je na stabiliziranju državnih financija i makroplanu, no oživljavanje izvoza ili BDP-a nismo vidjeli. Predstečajnim nagodbama kažnjeni su oni koji su uredno plaćali svoje obveze.

Jure Radić, IGH: Imao energiju i žar

Bez obzira na to što smo u različitim političkim strankama, priznajem mu veliku aktivnost, radnu energiju, žar i želju za poticanje gospodarstva i očuvanje radnih mjesta.

Nada Zver, Ivančica: Gušio porezima

Promjene u poreznom sustavu, od povećanja PDV-a do ponovnog povećanja stope doprinosa, opteretile su poslovanje, dodatno i zato što utječu na manju potrošnju.

Ivo Bračić, PIP: Fiskalizacija  dobra

Pamtit ćemo ga po retroaktivnom uvođenju poreza i lošim predstečajnim nagodbama. Trebao je i prije biti smijenjen, a ne sada i na ovaj način. Dobar potez bilo je uvođenje fiskalizacije.

>> Linić je smijenjen zbog predstečajne nagodbe, evo kako bi ih popravili stručnjaci!

Zoran Vakula
PROGNOZA ZA HRVATSKU
Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
 • Avatar una12
  una12:

  Nije problem bio Linic, nego ova cijela vlada. Ko fol sad ce biti zadovoljni sa novim ministrom, malo morgen.

 • Justice.No.1.:

  A šta je sa poduzetnicima Orešarom, Puljizom,Kerumom i sličnima koji su se pomocu predstecajne nagodbe domogli kapitala koji su posijali i sami sebi stavili na racun ili racun obitelji i iznenada su postali ti sami poduzetnici spasitelji jer su zadrzali ... prikaži još! radnike i sve ?? a maznuli lovu poreznih obveznika?? I to pomocu ministra koji ih blagoslovio. I ja cu prodati onda dio dvorista ako se nadem u financijskim problemima drzavi, kvadrat ce stojati 10 000 eura, vjestaka se lako sredi i kasnije kaze se da se ne poznaju., i dobijemo od drzave free novac i svi smo poduzetnici i trpamo si na racune i obiteljske racune.

 • Dijaspora:

  Švicarska je ove godine povećala izvoz.Kod njih ministar koji povećava porez i guši poduzetnike ne bi ni tri tjedna ostao na vlasti. Kod nas je druga situacija. Kod nas se većina raduje nametima jer većina ne radi. Ono malo što ... prikaži još! doprinosi biva preglasano na izborima.