Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utajili desetke milijuna kuna

Poduzetnici iz Virovitice među uhićenim prevarantima

Zagreb: Dolazak policijskog kombija na Županijsku sud gdje bi trebale biti privedene dvije grupe dilera
Foto: Sanjin Strukic/PIXSEL
1/2
28.05.2022.
u 17:23

Istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje da su počinile porezna kaznena djela i pribavile nepripadnu višemilijunsku materijalnu korist provode Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta nadležan za Osijek u koordinaciji s Uskokom.

Nekoliko osoba uhićeno je tijekom dana na virovitičko-podravskom i zagrebačkom području zbog višemilijunskih poreznih prijevara, izvijestili su u subotu Ravnateljstvo policije i Uskok koji nad osumnjičenima provode hitne dokazne radnje.

Uskok je izvijestio da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja koje se odnosi na više osoba za koje se sumnja da su počinile porezna kaznena djela u sastavu zločinačkog udruženja. Kako se neslužbeno doznaje, riječ je o šest osoba, a prijevare se tiču malverzacija s PDV-om.

Prema informacijama do kojih je došao Večernji list, među uhićenima su poznati virovitički poduzetnici, otac i sin, koji imaju tvrtke i OPG, a prijevare se dovode i u vezu s malverzacijama s mesom. Ukupna šteta za državni proračun iznosi desetak milijuna kuna.

Photo: Ivica Galovic/ PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)

Istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje da su počinile porezna kaznena djela i pribavile nepripadnu višemilijunsku materijalnu korist provode Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta nadležan za Osijek u koordinaciji s Uskokom.

Oglasio se i MUP priopćenjem da su policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (služba Osijek) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta počeli provoditi kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje da su počinile porezna kaznena djela te si pribavile nepripadnu višemilijunsku materijalnu korist.

- U tijeku je provođenje dokaznih radnji na području policijskih uprava virovitičko-podravske i zagrebačke. Protiv osumnjičenika, koji će tijekom dana biti predani pritvorskom nadzorniku, podnesena je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, navodi se u priopćenju.

Nakon ispitivanja osumnjičenika, Uskok će donijeti odluku hoće li protiv osumnjičenika tražiti istražni zatvor.

Komentara 1

SH
Shorv600
08:17 29.05.2022.

Sad im možete staviti soli na rep.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije