Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZAZOV Vijećnik Podolnjak želi sučeljavanje s Čehokom

Podolnjak: Gradonačelnik Čehok zabranio moj nastup na VTV-u

17.12.2008.
u 16:29

VARAŽDIN – Gradonačelnik Ivan Čehok ne želi javno sučeljavanje s HSS-ovim vijećnikom Robertom Podolnjakom. Tijekom sjednice Gradskoga vijeća i rasprave o proračunu Grada za 2009. godinu Podolnjak mu je spočitnuo da bi Grad trebao zaraditi mnogo više od 59.000 kuna na mjesec za iznajmljivanja nove sportske dvorane na Dravi.

– Grad bi na godinu trebao od toga zaraditi 10 milijuna kuna da nije sklopljen nepovoljan ugovor – kaže Podolnjak. Kako bi u to uvjerio i sve građane, pozvao je gradonačelnika na javno sučeljavanje. No Čehok je to odbio, ne složivši se s optužbama te rekavši da mu vijećnik Podolnjak nije drukčiji od ostalih vijećnika da bi išao na sučeljavanje s njim te da ne smatra da on posebno štiti interese Varaždina.

R. Podolnjak ponovno je uzeo riječ i dodao kako se gradonačelnik nije ni prije htio sučeliti s njim. – Već je bila dogovorena emisija na Varaždinskoj televiziji u kojoj ćemo nas dvojica raspravljati o transakcijama sa zemljištima vezano uz slučaj Mercator (zamjena zemljišta između Grada i tvrtke Parkovi), ali je gradonačelnik Čehok nazvao televiziju i rekao da ne smijem nastupiti – rekao je Podolnjak. Nakon te “izmjene mišljenja” gradski su vijećnici izglasali proračun za 2009. u visini od 292 milijuna kuna. Važna stavka bit će gradnja grobne kuće.

Gradonačelnik Ivan Čehok pojasnio je da Varaždinu nova grobna kuća jednostavno treba jer je ona koja se koristi stara više od 170 godina i nema ni sanitarni čvor. – No ako će financiranje njezine gradnje zbog nepovoljnih kamata biti preskupo, ja ću prvi biti protiv tog projekta u 2009. godini – kaže Čehok.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije