Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milan Kujundžić

'Podnijet ću kaznenu prijavu protiv Bauka zbog izborne prijevare i laganja o broju birača'

Milan Kujundžić, Slavonski Brod
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
19.12.2014.
u 12:52

– Ministar Arsen Bauk upravo nam je jasno i nedvosmisleno priznao da u Hrvatskoj živi tek 3,5 milijuna stanovnika s pravom glasa. Time je priznao i da je ova vlada godinama zavaravala hrvatski narod – priopćio je Kujundžić

Predsjednički kandidat Milan Kujundžić oglasio se priopćenjem u kojem je najavio da će protiv ministra uprave Arsena Bauka podnijeti kaznenu prijavu zbog, kako je naveo, izborne prijevare i laganja o broju birača u Hrvatskoj.

Priopćenje Milana Kujundžića prenosimo u cijelosti.

Milan Kujundžić: Podnijet ću kaznenu prijavu protiv ministra Bauka zbog izborne prijevare i laganja o broju birača u Hrvatskoj

Samo je u Hrvatskoj moguće da se desetljećima ne zna koliko ima stanovnika i koliko birača, a samo je jedan mogući razlog zašto se to ne zna: nekome tako odgovara. Netko je htio da u svakom trenutku može manipulirati, da drži sebi otvoren prostor da može dokinuti volju hrvatskog naroda izraženu instrumentima direktne demokracije, odnosno na referendumu te na nacionalnim i lokalnim izborima. Da hrvatskom narodu može ukrasti demokraciju.

A taj netko je u najvišim strukturama vlasti, na Pantovčaku i na Trgu svetog Marka. Ministar Arsen Bauk upravo nam je jasno i nedvosmisleno priznao da u Hrvatskoj živi tek 3,5 milijuna stanovnika s pravom glasa. Time je priznao i da je ova vlada godinama zavaravala hrvatski narod. Priznao je da je on sam prevario Ustavni sud, koji je upravo na temelju podataka koje mu je on sam dostavio odredio da se za raspisivanje referenduma treba prikupiti najmanje 405 tisuća potpisa, čime je onemogućen referendum za reformu izbornog sustava i pregažena volja hrvatskog naroda.

Ministar Bauk već i zbog višegodišnjeg izbjegavanja da sustavno riješi problem biračkih potpisa zaslužuje smjenu. No, ovo priznanje da je svjesno prevario Ustavni sud te zlorabeći svoj položaj i utjecaj vodio prljavu kampanju protiv referenduma podrazumijeva i kaznenu odgovornost i ja ću protiv njega podnijeti kaznenu prijavu.

Podnijet ću kaznenu prijavu i Ustavnu tužbu i zbog toga što ništa nije napravljeno kako bi se spriječile manipulacije na ovim predsjedničkim izborima i onemogućilo ubacivanje pola milijuna fantomskih glasova. Nije prihvaćen ni moj zahtjev da se na glasačke popise uvede stupac s potpisom birača, kako bi se smanjila mogućnost manipulacije. To baš ništa ne košta, a Vlada je mogla riješiti običnom uredbom.

Jasno je zašto to nisu napravili i zašto su i još jednom ostavili širom otvorena vrata manipulaciji i krađi.

prof. dr. sc.  Milan Kujundžić

>> Kujundžić o Sinčiću: Tog malog ne treba ni spominjati

>> Bauk: Poslijepodne objavljujemo popis birača, ima ih 3,7 milijuna

Komentara 53

Avatar abakus
abakus
13:09 19.12.2014.

Potpis na listi prilikom glasovanja je odlična ideja i to bi trebalo uvesti. Također bi trebalo nakon izbora, u relativno kratkom roku (najviše mjesec dana) na internetu objaviti te liste, tako da svatko može provjeriti je li glasovao možda i netko za koga zna da je umro ili nalazi li se možda i njegov potpis na listi iako nije izašao na biralište. Za svaki slučaj...

CA
campa
13:08 19.12.2014.

Izjava na mjestu.Svakako podržavam Kujunđića jer stvarno je ponižavajuće i uvredljivo kako izvršna vlast ne drži do svojih građana.Ustavni sud je na osnovu lažnih podataka donio odluku protiv referenduma"U ime obitelji".Skandalozno.Za ovo treba netko odgovarati.Ako nitko ne odgovara onda je jasno da su vladajuče političke elite iznad ustava i države.

DU
Deleted user
13:11 19.12.2014.

Kujundžiću zbog ovoga imaš plus od mene, samo nemoj da sve ostane na riječima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije