Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatna drskost

Podmetnula starici ugovor o kupoprodaji stana, bacila ju u jarak i opljačkala

policija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ilustracija
19.04.2019.
u 11:35

DORH ženu tereti i za pokušaj iznude, tešku krađu i nanošenje tjelesne ozljede

Žena stara 43 godine pokucala je na vrata 75-godišnjakinje iz Međimurja i lažno se predstavila kao volonterka udruge koja financijski pomaže umirovljenicima. Rekla je da joj udruga može isplaćivati na ime novčane potpore 500 kuna mjesečno, a sve što treba je ovjeriti ugovor kod javnog bilježnika.

Starica joj je povjerovala, no umjesto ugovora o ostvarivanju prava na pomoć, prevarantica joj je podmetnula ugovor o kupoprodaji nekretnine prema kojem joj prodaje svoj stan u Čakovcu! U ugovoru je pisalo i da joj je isplaćeno 350.000 kuna te da 43-godišnjakinji dopušta uknjižbu prava vlasništva na svoje ime. Kad je kasnije shvatila da je nasamarena, vlasnica stana je zatražila da se ugovor poništi i podnijela je kaznenu prijavu protiv 43-godišnjakinje koja nije stigla na sebe prenijeti nekretninu.

No, osim za pokušaj prijevare, DORH ju tereti i za pokušaj iznude, tešku krađu i nanošenje tjelesne ozljede jer je od vlasnice stana za poništenje ugovora tražila 15.000 kuna, zaprijetivši joj da će nauditi njezinim unukama čije fotografije ima kod sebe. Kad je vlasnica stana odbila platiti traženi iznos, 43-godišnjakinja je kod Štrigove zaustavila automobil u kojem su se vozile, uhvatila ju za kosu, izvukla iz vozila i izudarala rukama po glavi i gornjem dijelu tijela te gušila za vrat.

- Potom ju je odgurnula u jarak kraj ceste, pri čemu je oštećenica zadobila tjelesne ozljede. Okrivljenicu se tereti da je tom prilikom oduzela oštećenici ključ stana i za vrijeme dok se zbog ozljeda nalazila u bolnici, ušla u stan i iz njega uzela novac, osobne dokumente i dokumente o vlasništvu stana, karticu tekućeg računa, četiri zlatna prstena i dvije zlatne ogrlice ukupne vrijednosti oko 3000 - ističu u čakovečkom DORH-u koji je ovih dana podigao optužnicu. 

Video: Ostala u čudu kada je vidjela što vozač radi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije