Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Podjela među župnicima oko inicijative pape Franje o izbjeglicama

Naslovnica
Foto: VL
1/7
08.09.2015.
u 00:01

Neki bi izbjegličke obitelji primili u župni dvor, drugi neće muslimane

Poziv pape Franje da svaka župa primi jednu izbjegličku obitelj u našim prilikama značio bi zbrinjavanje oko 6000 izbjeglica, jer ima oko 1550 župa. No, njegov apel nije jednodušno dočekan među župnicima, od kojih su neki oduševljeni pa će, poput karlovačkog župnika Antuna Sente, oduševljeno reći da će osobno u svom župnom dvoru udomiti dvije obitelji, do onih koji su otvoreno skeptični prema izbjeglicama druge vjere.

Josip Matanović, župnik Župe sv. Dominika Savija u Slavonskom Brodu, suglasan je s papinim pozivom da njegova župa primi jednu pa i više izbjegličkih obitelji, ali samo ako se radi o kršćanskim izbjeglicama. Po njemu, muslimanski izbjeglice sreću bi trebali potražiti negdje drugdje, jer njihov masovni dolazak u Europu sa sobom nosi razne opasnosti.

Ako bi svaka župa primila jednu izbjegličku obitelj, u Osijeku bi ih se smjestilo deset, što je za toliki grad, stava je velečasni Adam Bernatović, premalo.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili prelistajte u našem e-izdanju.

>>'Mi nećemo dizati zidove, žičane ograde ili pucati po izbjeglicama'

U današnjem izdanju Večernjeg lista donosimo i sljedeće teme:

Biskup Mate Uzinić o izbjeglicama: Žele ostati u Hrvatskoj? Bogu hvala, dobro došli!

Uhvaćeno 3500 vozača: kroz grad jurili i 160 km/h

Traži se novi izbornik - Niki igrači okrenuli leđa

Zdravko Čolić: Imam 64 godine, još me nose adrenalin i bosanski inat

Domaćih na Jadranu čak 9 posto više nego prošle sezone

Foto: VLm

Komentara 56

Avatar Trpimir
Trpimir
21:57 07.09.2015.

Pokazite mi kada su Muslimani pomogli Krscanu?! ukoliko im to nije u interesu i ukoliko time ne bi dobili visestruko. NIKADA i NIKADA ne bi niti nece.

Avatar Idler 3
Idler 3
23:44 07.09.2015.

Lijepo sam vam napisal pred koji den - dva župnka u dvije susjedne župe mogu istu stvar tumačit na dva potpuno različita načina. Prema tome podupirem ove kaj ih ne želiju primit jer bi ih prvi trebali primit njihvi imami u Kataru il Emiratima...ali ah...već je o tom i preveć pisano !!! PS: neg kolko su oni primili kršćana u svoje džamije dok su im ovi iz ISIL-a rezali glave ?!

GU
gustirna
23:05 07.09.2015.

Izabrali hipija za papu pa se sada iscuđavaju.....covjeka kojeg hvale komunjare i njihovi mediji zasigurno nije papa onakav kakvog crkva treba...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije