Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspisana tjeralica

Podignuta optužnica za ratni zločin u Vukovaru 1991.

žrtve
Arhiva VL
16.07.2010.
u 15:32

Optužnica V. P. tereti da je 3. studenoga 1991. tijekom "čišćenja" četvrti Lužac u Vukovaru rafalnim hicima iz automatske puške usmrtio Vukovarku R. B. S. u blizini njene kuće.

VUKOVAR - Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru, nakon provedene istrage, podiglo je pred Županijskim sudom u Vukovaru optužnicu protiv V. P. (50) zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva počinjenog u Vukovaru 1991.

Optužnica ga tereti da je kao pripadnik TO 3. studenoga 1991., neposredno nakon što su postrojbe JNA i srpske paravojne postrojbe, među kojima je i on bio, okupirale Lužac i protjerale nesrpsko stanovništvo, tijekom "čišćenja" tog dijela Vukovara rafalnim hicima iz automatske puške usmrtio Vukovarku R. B. S. (rođ. 1930.) u blizini njene kuće.

V. P. nije dostupan hrvatskom pravosuđu i prema nekim pretpostavkama nalazi se u Srbiji, a za njim je raspisana međunarodna tjeralica. Županijski sud u Vukovaru po primitku optužnice sazvat će na jesen početak rasprave.

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar Rubirosa
Rubirosa
17:37 16.07.2010.

Normalno da Zlocinac ima ime i prezime-Tomislav Mercep.(H)

DU
Deleted user
17:45 16.07.2010.

et nemaju pametnijeg posla neg optužit nekog ko nije tu i onda će napravit neku grešku u postupku pa ponovno pa će se ovaj četnik žalit pa onda na višu distancu suda eto to je hr trošite novce bez veze ionako ga nećete nać ili ćete ga u nedostatku dokaza oslobodit

OB
-obrisani-
17:26 16.07.2010.

Ne treba nas cudit da mu ime nisu objavili,pogledajte tko nam jos uvijek hara hrvatskom ,kao da smo i danas sugo.............juga...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije