Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspisana tjeralica
Povratak na članak

Podignuta optužnica za ratni zločin u Vukovaru 1991.

Optužnica V. P. tereti da je 3. studenoga 1991. tijekom "čišćenja" četvrti Lužac u Vukovaru rafalnim hicima iz automatske puške usmrtio Vukovarku R. B. S. u blizini njene kuće.

Komentari 19

OB
-obrisani-
17:26 16.07.2010.

Ne treba nas cudit da mu ime nisu objavili,pogledajte tko nam jos uvijek hara hrvatskom ,kao da smo i danas sugo.............juga...

VL
Avatar Rubirosa
Rubirosa
17:37 16.07.2010.

Normalno da Zlocinac ima ime i prezime-Tomislav Mercep.(H)

VL
DU
Deleted user
17:45 16.07.2010.

et nemaju pametnijeg posla neg optužit nekog ko nije tu i onda će napravit neku grešku u postupku pa ponovno pa će se ovaj četnik žalit pa onda na višu distancu suda eto to je hr trošite novce bez veze ionako ga nećete nać ili ćete ga u nedostatku dokaza oslobodit

VL
MC
Micha-CH
22:00 16.07.2010.

Tužilaštvo u Vukovaru podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina V.P. (50) zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u Vukovaru 1991. godine. mislim ... valja shvatit cinjenicu da je taj ipak bio Hrvat !!!

VL
DH
dalibor.hren
15:57 16.07.2010.

Zar taj V.P. nema ime i prezime?

VL
AU
autoritet
16:08 16.07.2010.

oho sad će pupovac kuku i motiku protiv ustaške vlasti..

VL
OB
-obrisani-
16:49 16.07.2010.

ni ime mu vecernjak ne smije objaviti LICIMJERNI NOVINAR KOJI JE OVO NAPISAO SIGURNO JE VLAUCA SIGURNO JE VLAUCA

VL
OB
-obrisani-
17:22 16.07.2010.

V.P da je Hrvat pisali bi punim imenom,ovako mozemo nagadjat...Veljko,Velimir,Vaso...Petrovic ,Popovic .Nije bitno ,i njega ce stici ruka pravde,ak ne sad onda na sudnji dan..

VL
MC
Micha-CH
17:32 16.07.2010.

U 15.00 sati na Vojničkom groblju je osvješatavanje centralnog spomen krsta, te parastos poginulim vojnicima Vojske RS, kao i polaganje cvijeća. Na području opština Srebrenica, Zvornik, Milići, Bratunac, Vlasenica i Osmaci u toku rata stradalo je najmanje 1.300 lica srpskee nacionalnosti, dok je na širem području srednjeg Podrinja i Birča stradalo 3.267 Srba. Bez jednog ili oba roditelja ostalo je oko 800 djece, a oko 5.400, a oko 5.400 porodica ostalo je bez pokretne i nepokretne imovine. NIKAD I NITKO NIJE ODGOVARO DO DANA DANASNJEG !!! a poslije svih zvjerstava balija - naravno da se njima desila Srebrenica ... Jako slicna slika i u \"Lijepoj vasoj \" ...zar ne ...???

VL
IS
istima
21:55 16.07.2010.

Podignuta optužnica za ratni zločin u Vukovaru ........ zar već?

VL
FE
Felicijen
23:29 16.07.2010.

Pa sada kad mu za dvadeset godina počnu suditi pa za četrdeset godina kad presuda bude pravomoćna, loše mu se piše...

VL
KO
koltrinica
23:32 16.07.2010.

DA Srbi su ubijali civile u okupiranom Vukovaru ! _______________________________________ DA Srbi su tjerali civile u minsko polje u Iloku ! ______________________________________ DA Srbi su hrvatskim civilima u Škabrnji vadili oči, rezali uši i rezali ih motornom pilom! _____________________________________________________________ DA____ DA Srbi su organizirano silovali Hrvatice u svim mjestima koja su osvojili ! U Vukovaru su silovali majku sa kčerkom zajedno ! __________________________________________________________ DA Srbi su ubili preko 14 000 Hrvata 1991. u agresiji na Hrvatsku ! ___________________________________________________________ DA Srbi su razorili i palili Vukovar, Osijek, Lipik, Zadar, Dubrovnik, Pakrac, Vinkovce,Šibenik,Karlovac, Gospić........ ___________________________________________________________ DA TO SU NAPRAVILI SRBI HRVATIMA ! ................................................................................

VL
MC
Micha-CH
23:58 16.07.2010.

I TO SVE SU HRVATI RADILI SRBIMA - MEDACKI DZEP;PAKRACKA POLJANA,OSJEK.LORA ITD ... rezultat pola milona srba nema vise u Hrvatskoj (NDH) a njihova imovina se i dalje pljacka i otima ....TO JE ISTUNA !!! i ovo ... BRATUNAC - - I srpske majke plaču! Dan posle komemoracije u Potočarima, kojoj su prisustvovali zvaničnici iz celog sveta, Srbi su se u Bratuncu juče sami prisećali stradanja najmilijih i krvavog Petrovdana 1992. godine. Polaganjem venaca i paljenjem sveća na grobljima u mestima Biljača, Sase i Zalazje juče je obeležena godišnjica stradanja Srba tokom rata u BiH na području Srebrenice i Bratunca koje su ubile muslimanske snage. U Zalazju iznad Srebrenice, gde su 1992. snage Nasera Orića pobile 54 meštana, 18 godina kasnije još stoje temelji razrušenih domova. Nekoliko kilometara dalje, u Biljači, stradalo je 13 Srba. - Na krvavi Petrovdan, Orićevi su sa svih strana u zoru opkolili selo i pobili sve koje su našli - priča Mile Stanojević iz Zalazja, sela koje je danas manje-više prazno. Retki su oni koji su se vratili. - Ogorčeni smo na Haški tribunal. Srbima 500 godina robije, a Oriću, koji je ovuda klao i palio - sloboda. Je l’ to pravda? - pita Stanojević. Kukale su srpske majke juče i u Bratuncu, u sobi gde su fotografije i imena 780 Srba iz ovog kraja pobijenih u poslednjem ratu. Na Vojničkom groblju u Bratuncu juče je osvećen centralni spomen-krst, a pomen je služio vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije. U Kulturnom centru u Srebrenici održana je duhovna akademija i prikazan film „Dosije Srebrenica“, posvećen stradanju srpskog naroda na ovom prostorima.

VL
PE
Perc
01:17 17.07.2010.

16.07.2010. u 22:00h Micha-CH je napisao/la: Tužilaštvo u Vukovaru podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina V.P. (50) zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u Vukovaru 1991. godine. mislim ... valja shvatit cinjenicu da je taj ipak bio Hrvat !!! ********************************** Bez obzira što se radi o smrdljivom četniku kada si ti u pitanju, pokušaj shvatiti razliku između državljanstva i narodnosti na svom primjeru: Ti si državljanin Švicarske, ali si po narodnosti obično srpsko đubre ! A sve što si napisao o stradavanjima Srba je daleko premalo u odnosu na to što je ta četnička gamad radila na ovim prostorima.

VL
Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
08:40 17.07.2010.

Micha-CH ------------------------- Ja sam bio u Medačkom đepu.Hajde pitaj mene što smo vam to mi radili.I kako se ne priupitaš ...zašto smo uopće tamo morali biti i tko je tome kriv ?

VL
OB
-obrisani-
10:44 17.07.2010.

Micha CH - Da niste vi Srbi napali Sloveniju pa Hrvatsku pa Bosnu i na kraju Kosovo,mnogo Srba bi dan danas jos bili zivi. Ja se sijecam samog pocetka vaseg napade i vasih Cetnika sa Jugo Vojskom. To sta ste vi radili to se zove primitivizam jednog primitivnog naroda koji zivi u nekom drugom svijetu i sa realnosti nista nema.To se vidi i po tvome komentaru,svi mi nevaljamo samo vi Srbi ste u pravu. Nemojte sad plakati kad ste dobili ono sta ste trazili.Poceli ste rat , koji nije morao biti, i izgubili ste u svim drzavama. Vi ste krivi sami sebi za sve. Spominjes NDH i tada su vasi Cetnici harali po HR i Bosni i tad ste dobili ono sta ste trazili.Vi Teritorije u HR nikad niste imali i necete.

VL
Avatar Rubirosa
Rubirosa
11:11 17.07.2010.

HipnosPajdas vidim da nisi Lican i ja te pitam sta si ti papcino radio u Medku?Ko te je zvao,Jaje Harambasa,Konobar ubica baba ili Krivousti?

VL
Avatar punkufer
punkufer
14:20 17.07.2010.

Dobro jutro! Koliko je vremena prošlo od zločina? Skoro 20 godina!!! Kojeg su vraga radili u DO sve to vrijeme? Sramota!

VL
Avatar punkufer
punkufer
14:24 17.07.2010.

Micha CH - Srbi su započeli sve ratove sa narodima koji su s njima živjeli u Jugoslaviji. Sjećaš se Miloševića, govora na Kosovu, mitinga i ostalih oblika izražavanja primitivnog agresivnog velikosrbovanja i četništva? Ili sve to već zaboravio i sadada cmizdriš o nekakvim jadnim, nevinim srpskim žrtvama kako svi vi to radite već 100 godina. Srami se.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.