Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD U NJEMAČKOJ

Podignuta optužnica protiv muškarca koji je u novogodišnjoj noći automobilom ozlijedio nekoliko osoba

Podignuta optužnica protiv Nijemca koji je gazio ljude automobilom
Foto: DPA/Pixsell
02.01.2019.
u 11:36

Nakon novogodišnjeg napada automobilom u kojem je ozljeđeno nekoliko osoba njemački tužitelji podigli su optužnicu protiv napadača

Njemački tužitelji podigli su optužnicu za pokušaj ubojstva protiv muškarca koji je u novogodišnjoj noći automobilom nasrnuo na skupine pješaka u zapadnoj Njemačkoj te ozlijedio nekoliko osoba, priopćila je u srijedu policija. Pedesetogodišnji Nijemac pritvoren je nakon što je automobilom nasrnuo na ljude koji su slavili Novu godinu u gradovima Bottropu i Essenu, pri čemu je ozlijeđeno osmero stranaca.

Policija u Munsteru rekla je da je sudac odobrio zahtjev tužitelja o podizanju optužnice za višestruke pokušaje ubojstava.

Samo jedna osoba od osmero ozlijeđenih nije bila iz Sirije ili Afganistana. Riječ je o tridesetčetverogodišnjem Nijemcu turskog podrijetla iz Essena. Sirijka koja je pretrpjela ozlijede opasne po život oporavlja se u bolnici nakon hitne operacije, rekli su iz policije.

Napadač je prvotno ciljao jednog prolaznika u Bottropu na kojeg je nasrnuo automobilom samo nekoliko minuta nakon ponoći, kazale su lokalne vlasti.

Pješak koji je bio meta prvog napada uspio se spasiti. Vozač je potom automobilom nasrnuo na skupinu prolaznika u centru grada, uključujući Sirijce i Afganistance. Zatim se odvezao u grad Essen, gdje je također pokušao nasrnuti automobilom na skupinu ljudi koja je čekala na autobusnoj stanici.

Policija je vozača uhitila ubrzo nakon napada. Priznao je da je ksenofob, kazale su vlasti.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Pavel ic
Pavel ic
14:23 02.01.2019.

8 muslimana i jedan njemački državljanin koji je također musliman turskog porijekla.pa fino je to zakuhao

LI
liliZG
15:50 02.01.2019.

tuskonjemački ksenofob koji je želio pregaziti sirijce i afganistance... čovjek zna što želi.

DU
Deleted user
18:01 02.01.2019.

odmah ga proglasište ksenofobom i ostalim dijagnozama... a kada balija kamionom ubije 30 kršćana u Berlinu, tada je običan terorist... još i tajite porijeklo... a možda je kao oni iz csi miamija spriječio da ti arapi sjednu za kamiončine?.. moždaa su ismijavali Božić, ili dodirnuli flašu vode nekog kršćana ( znate o čemu govorim, o kamenovanju ne- muslimanke u pakistanu)...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije