Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Podignuta optužnica protiv Dragana Mektića

Tužiteljstvo navodi kako su optuženi materijal nabavljali od interesno povezanih osoba i bliskih srodnika, te su  ostvarivali nezakonitu imovinsku korist. Pri tome su nanijeli štetu od oko 240.000 konvertibilnih maraka (oko 122.000 eura).
30. prosinca 2019. u 19:54 1 komentara 849 prikaza
Dragan Mektić
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo je u ponedjeljak optužnicu protiv bivšeg ministra sigurnosti Dragana Mektića te još tri osobe zbog korupcije prigodom realizacije projekta prekogranične suradnje u oblasti vatrogastva, koji je izaslanstvo EU u BiH financiralo sa skoro 200.000 eura.

Hrvatski institut za financije Put do poslovnog uspjeha Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva BiH, uz Mektića je optužnica podignuta protiv bivšeg predstojnika ureda ministra sigurnosti BiH Igora Golijanina, pomoćnika ministra Samira Agića i vlasnika Instituta za zaštitu od požara i eksplozija - INZA d.o.o. Sarajevo Edina Garaplije. 

Po optužnici, Mektić, Agić, Golijanin i Garaplija su zloporabom položaja i ovlasti počinili kazneno djelo "visoke korupcije koja šteti međunarodnom ugledu Bosne i Hercegovine". 

Tužiteljstvo navodi kako su optuženi materijal nabavljali od interesno povezanih osoba i bliskih srodnika, te su  ostvarivali nezakonitu imovinsku korist. Pri tome su nanijeli štetu od oko 240.000 konvertibilnih maraka (oko 122.000 eura). 

Pojašnjava se da su dokumentirana različite vrste zloporabe položaja ili ovlasti najviših državnih dužnosnika i službenika u ministarstvu sigurnosti BiH prigodom realiziranja međudržavnog Projekta prekogranične suradnje u oblasti vatrogastva

NOVI SVIJET Ovo je 5 industrija koje će imati najviše koristi od 5G tehnologije

Tužiteljstvo smatra da su četvorica dužnosnika prekršili više zakona među kojima su oni o javnim nabavkama, sukobu interesa u institucijama vlasti BiH, zatim o ministarstvima i drugim tijelima uprave u BiH, te zakona o državnoj službi u institucijama BiH kao i interne propisa ministarstva sigurnosti BiH. Tužiteljstvo je najavilo da će optužnicu dokazivati pozivanjem 31 svjedoka i prilaganjem 140 materijalnih dokaza. 

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale
  • Žegarni:

    Napisati ću da je totalno inteligentan jer suprotna riječ je ovdje zabranjena.