Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijava protiv župana

Uzeli mu pušku i pištolj, supruzi ne smije ni prići

Alojz Tomašević
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/4
05.10.2017.
u 20:57

U kaznenoj prijavi sumnjiči ga se za nanošenje tjelesnih ozljeda, za što bi, bude li osuđen, mogao dobiti do tri godine zatvora

Dva dana nakon što je u medije procurilo da je HDZ-ov požeško-slavonski župan Alojz Tomašević fizički nasrnuo na svoju suprugu, policija je protiv njega podigla kaznenu prijavu.

Sumnjiči ga se za nasilničko ponašanje i nanošenje tjelesnih ozljeda supruzi Mari Tomašević za što bi, bude li osuđen, mogao dobiti do tri godine zatvora. Oduzeta mu je puška te pištolj koji je neovlašteno posjedovao, a i izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane približavanja žrtvi u trajanju od osam dana. Tomašević se očitovao priopćenjem u kojem je napisao kako su u protekla dva dana o njemu i o problemima u njegovoj obitelji u javnost plasirane mnoge dezinformacije i neistine.

Dodao je kako je u njegovu braku bilo razmirica, ali isključivo verbalnih. Mara Tomašević u međuvremenu je otkrila detalje nasilja u braku. Kazala je kako ju je jednom prilikom suprugova ljubavnica udarila u glavu i izgrebla dok ju je on držao nakon što ih je zatekla u autu pred njezinom kućom.

Foto: Ivica Galović/Pixsell
 

 

Komentara 73

Avatar southman
southman
12:18 05.10.2017.

Policija i tužilaštvo pokazalo zavidnu brzinu u ovom slučaju, svaka čast ! Lijepo bi bilo da su tako ekspeditivni u svim slučajevima ! A sada lijepo neka župan odstupi do okončanja postupka i izricanja sudske presude.

DU
Deleted user
12:29 05.10.2017.

Ne mogu vjerovati da su mediji uspjeli neku privatnu aferu uzdignuti na nacionalnu razinu odnosno takvi brakovi imaju korijene nesuglasica davno prije - kad su lokalne žene bile očarane agresivcima iz njihove blizine i odlučile im se podariti. Pojašnjenja radi, pitajte u bilo kojoj srednjoj školi danas - "štreberi" mirne ćudi nemaju nikakvih šansi, ni onda niti danas. I kako desetljeća prolaze i rijeke alkohola, tako se nekoć toliko cijenjena agresivna crta naposljetku okrene prema onoj koja je to bilježila kao plus u davnim vremenima. Puna sela i kvartovi takvih slučajeva, ljudi se promijene kako vrijeme odmiče, pojačaju se crte ličnosti - i nastupaju takve epizode agresivnog ponašanja, obiteljskog nasilja gdje se više ne zna ni tko je napadač niti tko je žrtva jer djeca nerijetko svjedoče o mučnim poglavljima uzajamnog zlostavljanja prije te epizode. Kako izjavio jedan prof. otorinolaringologije - mogli ste odšutjeti, a ne da vas ja sad moram šivati na odjelu... Privatne razmirice gdje poleti koja pljuska ili tome slično su trenutno dimna zavjesa za pol. zibvanja u HR, gdje nema napretka niti pomaka - e to je istinski problem, a ovakvih obiteljskih epizoda bilo i bit će...

BI
bijelocrveni
12:16 05.10.2017.

Ne sjećam se, kako je ono bilo u slučaju Lalovac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije