Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počinje ramazan

Počinje ramazan: I mi smo golgotu prolazili, molimo se za našu braću

muftija dr. Aziz ef. Hasanovic
Davor Puklavec/PIXSELL
05.07.2013.
u 11:42

Posebnost ramazana je post i Allahova dž.š. uputa da će za post posebnu nagradu dati. Zato pripazimo draga braćo i sestre na Allahove dž.š. upute i propise kako bismo nagradu zavrijedili – poručio je muftija dr. Aziz ef. Hasanović

Sljedeći utorak počinje ramazan, a povodom toga muftija dr. Aziz ef. Hasanović, predsjednik mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, uputio je ramazansku poruku svima koji taj blagdan slave u Hrvatskoj.

– Naš je Stvoritelj Allah dž.š. iz svoje neizmjerne milosti i beskrajne mudrosti od postanka čovječanstva i prvog čovjeka dao je ljudima upute kako će svoj život provesti. Dao nam je Kur\'an a.š. i poučio nas imenima stvari, dao nam je razum i mnoge nepresušne zdence iz kojih iskreni vjernici mogu crpiti i duhovnu snagu i pouke tijekom cijelog života. Jedan od tih zdenaca je i mubarek mjesec ramazan kojeg, hvala Allahu dž.š., dočekujemo i ove godine u utorak 9.7.2013./1.9.1434. – stoji, između ostaloga, u poruci.

– Posebnost ramazana je post i Allahova dž.š. uputa da će za post posebnu nagradu dati. Zato pripazimo draga braćo i sestre na Allahove dž.š. upute i propise kako bismo nagradu zavrijedili – poručio je muftija.

– Imajmo na umu da ovaj ramazan, mnoga naša braća i mnoge sestre će dočekati u strahu za svoje živote, za svoje obitelji i za svoje imetke. Znamo da u mnogim zemljama s muslimanskom većinom bjesne oružani sukobi, vlada neimaština i glad, a u mnogim su tenzije izrazito visoke što može rezultirati nastankom, ne daj Bože, i novog krvoprolića. I mi smo golgotu prolazili, okusili smo što je biti u strahu, što je značilo ne imati dovoljno, što je biti egzistencijalno ugrožen – poručio je vjernicima dr. Aziz ef. Hasanović.

>> Samo gladan može razumjeti gladnoga i žedan žednoga

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije