Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Za dio zemlje upozorenje zbog grmljavinskog nevremena, za vikend ponovno pljuskovi

U središtu Zagreba pala kiša
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
24.05.2024.
u 08:32

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 26 °C, javlja DHMZ.

Danas će biti djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano vrijeme. Uglavnom u drugom dijelu dana u unutrašnjosti mjestimice kiša, lokalno i u obliku pljuskova s grmljavinom, osobito na istoku, a tijekom jutra i na sjevernom Jadranu. Ujutro na kopnu ponegdje magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na moru i sjeverozapadni, a na istoku jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 26 °C, javlja DHMZ.

Zbog grmljavinskog nevremena, za područje osječke regije izdano je žuto upozorenje koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno. "Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", navodi DHMZ.

Sutra će biti promjenljivo i nestabilno vrijeme. Duljih sunčanih razdoblja bit će prijepodne, a u drugom dijelu dana jači razvoj oblaka i lokalno kiša uz grmljavinu, uglavnom u sjevernim predjelima unutrašnjosti i u Gorskoj Hrvatskoj. Ujutro mjestimice magla. Vjetar slab do umjeren, na istoku istočni, a duž obale sjeverozapadni i zapadni. Najniža temperatura zraka između 7 i 12, na moru od 13 do 17 °C. Najviša dnevna od 22 do 27 °C.

VEZANI ČLANCI

"Tijekom vikenda ponovno nestabilnije, na kopnu češće uz kišu, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, osobito tijekom oblačnije nedjelje kad je i veća vjerojatnost da lokalno budu izraženiji. U ponedjeljak sunčanije, no ne i posve stabilno, ujutro uz najveću vjerojatnost mjestimične jutarnje magle u usporedbi s ostalim danima. Bit će i dalje podjednako toplo.

Temperatura zraka ni na Jadranu se idućih dana neće bitno mijenjati. Uglavnom suho i djelomice sunčano bit će u subotu, a u nedjelju promjenjivo i mjestimice pljuskovi s grmljavinom. Ponedjeljak sunčaniji, no na jugu još mogućnost ponekog podnevnog pljuska. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, u nedjelju ponegdje i bura", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske i Slavoniju: Vjetar čupao stabla, u više mjesta padala jaka tuča

U središtu Zagreba pala kiša
1/18

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije