Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brodska dizala za Europu

Počeo uz brata i sestru, a danas ima 145 radnika

Slavonski Brod: Suvlasnik tvrtke "Simplex" Siniša Stani? dobitnik je priznanja Poduzetnik godine
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/3
05.10.2023.
u 21:55

Lanjski promet tvrtke Simplex bio je 57 milijuna kuna, a ove godine očekuje rast 20-30 posto i nova zapošljavanja

Odličnim poslovnim rezultatima može se pohvaliti slavonskobrodska tvrtka Simplex. Brođani su u Europi i svijetu prepoznatljivi po montaži i ugradnji, a sada i proizvodnji dizala. Prošle godine imali su rast prihoda od 10 posto, uz rast broja zaposlenih također od 10 posto, a ove godine u prvih devet mjeseci promet im je narastao čak 30 posto. Na zahtjevno svjetsko tržište Brođani su plasirali novu generaciju dizala. Već 15 godina bave se poslom u kojem tehnologije stalno napreduju, a oni idu u korak s tim.

Toranj za tornjem – radili su već u 27 zemalja, a trenutačno su prisutni u Europi i Africi. Dugogodišnje trajanje na osvojenim tržištima dokaz je znanja i kvalitetnog rada.

– Prošlogodišnji promet bio nam je 57 milijuna kuna, a ove godine očekujemo da će biti između 20 i 30 posto veći. I dalje nam je glavna djelatnost montaža dizala, ali proširili smo posao i na proizvodnju. Trenutačno u proizvodnji zapošljavamo 30 radnika, također s konstantnim rastom, i na to smo posebno ponosni – kaže direktor tvrtke Siniša Stanić.

POVEZANI ČLANCI:

Dizalima se Stanić počeo baviti još 2003. godine, da bi 2008. sa stečenim iskustvom odlučio krenuti samostalnim putem. Kada je s bratom i sestrom osnivao obiteljski obrt za ugradnju i montažu dizala, nije ni slutio da će 15 godina kasnije izrasti u veliku tvrtku sa 145 zaposlenih koja danas posluje širom Europe te u Maroku. Ulazak u EU dao im je jak vjetar u leđa, povukli su višemilijunske potpore. U planu su i nova zapošljavanja, a rastu i plaće.

– Trudimo se od prvog dana pružiti svojim radnicima najbolje moguće uvjete. Za to je, naravno, potrebno i da na tržištu ostvarite željene ciljeve. Mi smo pokazali da možemo, a vjerujem da će u budućnosti biti još bolje – ističe Stanić.

Za ostvarene poslovne rezultate Simplexu je ovih dana dodijeljeno priznanje Gospodarske komore “Zlatna kuna” kao najboljoj u kategoriji srednje velikih tvrtki na području Brodsko-posavske županije. To je samo jedno u nizu vrijednih priznanja koja su ovoj tvrtki i njemu osobno dodjeljivana na lokalnoj, ali i na nacionalnoj razini.

– Ovo priznanje puno nam znači. Prošlo je dosta vremena od osnivanja tvrtke i to nam je potvrda dobrog rada i truda, a ujedno i dokaz da i tvrtke iz Brodsko-posavske županije mogu uspjeti na zapadnom tržištu. To će nam biti još jedan dodatni motiv da nastavimo dalje. Zahvalio bih svim zaposlenicima jer bez njih se ovo ne bi moglo ostvariti – zaključio je Stanić.

>> VIDEO Veliki požar u Osijeku još uvijek traje: Širi se crni dim, stanje je ozbiljno

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije