Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvrt stoljeća od akcije Maslenica
Povratak na članak

Gotovina: Rat nije bio naš izbor, a pobijedili smo za sve koji tu žive

Hrvatska je bila presječena popola, od Zagreba do Splita putovalo se i 20 sati, a do Zadra išlo preko Paga. Akcija Gusar bila je prekretnica

Komentari 172

Avatar JEDNONOGIBRAVAR
JEDNONOGIBRAVAR
12:03 22.01.2018.

Svim braniteljima hvala!

VL
IK
Iz_kamena
12:09 22.01.2018.

Normalno da ćemo obilježiti jednu od mnogih časnih pobjeda nad velikosrpskim agresorom.

VL
DA
DalmatinskiGaleb
11:54 22.01.2018.

Sjećam se tog dana kao da je bilo jučer. Bio je prekrasan zimski dan, umjereno prohladan, ali sunčan i vedar. Sve nas je probudila glasna sirena koja je označila kraj mirnog razdoblja, koje je bilo sve samo ne to - mirno. Prije toga, gledali smo Srbende kako se grupiraju na području od Zadra do Biograda, pale kuće, pljačkaju, provociraju... Ali, Hrvatska je de facto bila odsječena na dva dijela. U Zagreb smo dijelom morali i trajektom preko Paga, pa onda dalje preko Gorskog Kotara. Ta linija je često bila zatvorena zbog bure, a put, ako bi i bio prohodan, trajao je barem jedan dan. Maslenica nam je donijala ogromno olakšanje i nagovještaj da rat kreće u drugom smjeru, sve do konačnog prestanka sna o Velikoj Srbiji na tlu Hrvatske u "Oluji".

VL
PE
pepomacan
14:07 22.01.2018.

Mjesto da ovo-25. jubilarna Obljetnica VRO Maslenica, bude na čelu vijesti, večernjakovi udbo urednicu su to stavili na treeće, četvrto i to pisano malim fontom! Sramota!!

VL
Avatar Vukomerec
Vukomerec
13:01 22.01.2018.

Slava i hvala hrvatskim braniteljima!

VL
DU
Deleted user
12:50 22.01.2018.

I onda su došli zapadni saveznici pa su nam sudili za prekomjerna granatiranja.Ti isti saveznici su se izuzeli iz suđenja za Hrvatske gradove koji su prekomjerno garantirani od strane našeg neprijatelja. Zločinci koji su rušili grad Vukovar u tom gradu grade sebi spomenike. To ima samo u Hrvatskoj.

VL
JA
Jania
12:16 22.01.2018.

Hvala ministrima Krstičeviću i Medvedu što smo konačno počeli na dostojan način obilježavati značajne povijesne datume i slaviti hrvatske pobjede.

VL
Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
16:50 22.01.2018.

porucujem vama traktorasima da hrvatima nije poklonjen ni pedalj hrvatske zemlje. vi ste htjeli sve a dobili ste nigu u guzu kad su hrvati odbacili yu i eu okove. pali traktore ii nek vam je sretno s one strane.

VL
BA
balance
11:50 22.01.2018.

Pozdrav svim živućim sudionicima operacije Maslenica.🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷

VL
BL
bljak007
16:19 22.01.2018.

A đe je oporba, to istinski i uvjerljivo pokazuju kakvi su oni Hrvati i domoljubi. Najsretniji bi bili da smo bili pregaženi i poraženi,poklani,izmasakrirani.

VL
NJ
nada.jurincic
17:20 22.01.2018.

Zanimljivo i znakovito.Krstičević u USA pa onda nam i Ante progovorija.Kratko,jasno.Domovinski rat je temelj Hrvatske države.Oružane snage su jamstvo za našu sigurnost. Zanimljivo i znakovito.

VL
PI
pinkec
01:00 23.01.2018.

Mora se riješiti Pelješki most, Savudrijska vala, Ministarstvo Kultutre i "kulturnjačka" mržnja, anti hrvatsko djelovanje Hrt-a, nabavka borbenih aviona, rjeašvanje braniteljskih problema, ...onda će doći prosperitet i demografija!

VL
DU
Deleted user
16:43 22.01.2018.

Samo se vi zajebajite, Savo Štrbac sve snima! Hi hi hi

VL
Avatar Halidumjestohalida
Halidumjestohalida
12:33 22.01.2018.

A 3 gardijska a bojna vojne policije iz Nove Gradiške dečki iz Slavonskog broda? 15 ih je izginulo odbijajući protunapad nakon op.Maslenica kad je cejenaima od topovske vatre iz Islama Latinskog poginuo zapovjednik kukavica zvanih Vukovi sa Vučjaka! Naslagali smo ih u te dvije noći Bog sam zna koliko helikopteri su samo slijetali i vukli njihove smrdljive mrtvake kao drva natovarene! Živjeli svi Hrvatski branitelji

VL
Avatar anti_komunist
anti_komunist
12:25 22.01.2018.

trebao je anemicni angazirati antifa redatelja druga frlju da rezira obiljezavanje obljetnice.....

VL
IK
ikbmibm
18:47 22.01.2018.

Hvala, hrvatskoj pobjednićkoj vojsci

VL
Avatar 6thaba39f
6thaba39f
18:31 22.01.2018.

Kada je 2004. godine odlazio u Haag, da bi dobrovoljno pristao na odlazak u Haag bez izazivanja nekakvih problema, HDZ-ova Vlada je Cermaku preko noci potpisala koncesije za benzinske crpke uz sve nove trase autocesta, i na taj nacin je Cermak još jednom potvrdio kakav je r.atni profiter. Naplatio je, vrlo uspješno i skupo doduše, od Vlade cak i taj svoj odlazak u Haag.............. A vi ste ga zbog toga nastavili slaviti kao nacionalnog heroja

VL
Avatar comparator
comparator
23:52 22.01.2018.

Bez oružja i bez vojske samo s željom za nekakvom lakše shvatljivom politikom znajući da je komunizam propao i a Srbija koristi priliku za zauzimanje bolje startne pozicije u tom kaosu prihvatili smo vodstvo predsjednika Tuđmana .Raspadao se stari komunistički ekonomski samoupravni sustav i agresija Srbije i JNA nam nije dala izbor . Bombardiranje naših gradova gotovo je završilo fatalno za naš opstanak . Uz podršku useljeništva narod je obranio Hrvatsku koju još trebamo izgraditi onako kako je to primjereno za jednu demokratsku zemlju.Hrvatska će opstati i prosperirati jer to želi njen narod i nikakvi govori nam ne trebaju kao podrška ili nada nego kao izraz naše opredijeljenosti da želimo svoju državu i da od nje nikad nećemo odustati.

VL
Avatar 6thaba39f
6thaba39f
18:35 22.01.2018.

Gotovina se vratio.kao vlasnik vrijedne 200.000.000 kn u Zagrebu......kao vlasnik vile u Pakostanima , vrijedne nekoliko milijuna €..........kao vlasnik luksuzne kuce u Zagrebu, koje mu je dalo hdz-ministranstvo obrane.......korisnik 25.000.000 kn bespovratnog kredita (bez jamca)...i korisnik generalske mirovine.........to je svee zaradio u cetri (4) ratne godine..............ja to nazivam jednim imenom..Ratno Profiterstvo........!!!!!!.renovirati Goli otok i odma locirati , uhititi i transferirati.

VL
DI
Diosiario
13:49 22.01.2018.

Meni kao sudioniku operacije danas nikako nije lako slušati ove laži i mitomaniju, i gledati sve one silne dezertere koji uopće nisu sudjelovali u akciji a danas o istoj šire laži. Ajmo redom: Trvdnja da je i akciji Maslenica poginulo 127 branitelja obična je laž. Točno je da je 127 branitelja poginulo od početka akcije Maslenica, dakle 22. siječnja 1993. pa do potpisivanja zagrebačkog sporazuma 26. ožujka 1994. Dalje, tvrdnja da je to bila dobro pripremljena i provedena akcija je još veća laž. Četvrta je satima bila otvorenog desnog boka jer je sedma DP kasnila u akciju, a kasnila je zato jer je načelnik topništva 112. brigade Bruno Milin pogubio rakove i nije znao gdje su a akcija je već počela. Operacija Medački džep izvedena u rujnu iste godine je za razliku od ove operacije, primjer dobro planirane i provedene akcije, gdje je očito da su se iz grešaka u akciji Maslenica izvukle pouke i ispravili propusti pa je medački džep najbriljantnija operacija HV-a niže taktičke razine. Laže je i da je specijalna policija probijala dva metra snijega, jer ja sam bio u Velebitu, i taj sječanj je bio duplo topliji nego ovaj ove godine, gore snijega nije bilo ni u krpama itd. Zaključno, ne razumijem zašto mi uvijek zvučimo kao da se neko nešto pravdamo. Mi smo branili i oslobađali naše, i ništa nije u našem interesu kao istina. Nepotrebno laganje i mitomanija na duže staze obit će nam se o glavu. Istina i samo istina više nam je nego dovoljna...

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.