Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spor sa Slovenijom
Povratak na članak

Hrvatska odvjetnica pred Sudom EU: 'Trebala sam biti jasnija, ne znam pomaže li vam to...'

Metelko-Zgombić: Vjerujem da će Sud EU nakon ove rasprave zaključiti da spor sa Slovenijom nije u njihovoj nadležnosti

Komentari 53

Avatar Olujni
Olujni
17:34 08.07.2019.

Sloveniju se mora napokon poceti tretirati kao neprijateljsku zemlju, 5 godina su nas kostali kasnjenja ulaska u EU, zauzeli su dijelove HR, sad nas ucjenjuju sa ulaskom u OECD, i napokon evo tuzba! Pa koja ti prijateljska zemlja to radi?? Oni za mene imaju isti status kao i Srbija, dakle neprijateljska drzava!

VL
NN
nista_ne_znam
17:56 08.07.2019.

Dobro jel mi možemo bar jednom imati dobrog odvjetnika? Ova engleskinja je žali bože.

VL
DU
Deleted user
17:17 08.07.2019.

VL je prije nekog vremena objavio interview sa jednim njemackim doktorom prava koji se bavio ovim problemom i on je u tom interview-u ustvrdio da je sa slovenske strane bila ucjena! Mozemo li mi sad Sloveniju tuziti za ucjenu? Ajmo, pravnici, puna vas je RH sa Seksom na celu!

VL
Avatar jeremija1
jeremija1
19:27 08.07.2019.

Od kad su Kranjci ulovljeni u masti, od tog momenta nas ništa više ne obvezuje na tu arbitražu ! ako na tak očiglednim činjenicama Hrvatska izgubi teritorij, onda se to bude dogodilo radi nečije nesposobnosti !!! I kukavičluka

VL
Avatar Django
Django
18:20 08.07.2019.

Kakva je sad ovo lakrdija od suda? Tko je taj “nezavisni odvjetnik” i čemu on služi?

VL
NO
Norway
23:09 08.07.2019.

Imao je Admiral Lošo pravo

VL
Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
16:46 08.07.2019.

Samo da se rasprava previše ne oduži što bi izazvalo zlovencima dodatne troškove a i ovako su u minusu zbog vojaka i poispadalih džonova

VL
DU
Deleted user
17:11 08.07.2019.

Hrvati rade incidente dva puta dnevno.? Janezi nas tuze za ovo i ono dva puta dnevno i gdje su dobili? Slovenija nam nije prijateljska zemlja i ne znam kad ce to ovi mufljuzi iz KRADEZEA i SDPEA shvatiti!

VL
RO
RobbieSthlm
23:18 08.07.2019.

baš me zanima kako su slovenci zamislili da će da izvedu da ingerencije po lisabonu kroje granice zemalja članica EU. na koje se oni poglavlje uopće pozivaju? znali tko?

VL
DU
Deleted user
21:38 08.07.2019.

Pod hitno uzest advokate sa jasnim stajalistima ! Zlovenci nikako ne mogu cjenama dobit ono sta nije njihovo ! Arbitraza ili ne svejedno!

VL
MA
Mama
18:44 08.07.2019.

iole bolji pravnik i po ovim istupima i po tome sto pise u sporazumu o arbitraži znaju da je Slovenija ovdje u pravu jer je jedino Arbitražni sud bio nadležan da donese odluku dali se Arbitraža nastavlja ili ne na sto se prethodno obvezala Hrvatska.Ovaj pritisak Hrvatske iz Arbitraze je urodio plodom jer je nogometnim rječnikom mi Arbitrazu dobili 4:1 i treba je sto prije primjeniti ne samo radi dobrih odnosa sa SLO nego i radi primjene tih principa u drugim sporovima koji nama jako idu u prilog

VL
Avatar future Gohan
future Gohan
18:08 08.07.2019.

Znači na prvu, po dojmu novinara, slovenci izgleda da budu provukli svoju tužbu... no bilo je mnogo glasova i u nas da jednostavno nakon izlaska iz arbitraže nismo završili posao, i to pravno, bilo je i na VL međunarodnih pravnika u sudaca koji su se čudili zašto nismo obavili posao do kraja, a to je dobro pitanje... Nema dileme, slovenija nas je ucjenjivala, no to je pasalo EU, nisu oni to radili tek tako bez pozadine, nažalost, sjetimo se i Gotovine, Karamarka i njegovog dosluha s MI6, te kasnije preuzimanje HDZea, samo jedan zatupnik je bio protiv arbitraže, paravnik Josipović koji se spremao za predsjeničke izbore, u nas je i VL i mnogi mediji davali lažne info što je to junction, učili nas engleski i sl... arbitraža je imala za cilj uređivanje granice i slovnenski kontakt s otvorenim morem, točka. Nas su političari lagali, posebno vrh HDZea, predsjednica Vlade Kosor, ondašnji ministri pravosuđa i MVP, saborski zastupnici... i što sad? Lagali su nas državotvorni HDZovci, isti ti koji sad nas zastupaju protiv te tužbe Slovenije, ne trebamo očekivati čuda.. Strana tajna služba ih je snimila, nama dala snimku, čestitke Zokiju što je izašao, čudilo me, ali je... što bude krajnji rezultat, teško je reči, no vjerujem da HDZu je najbolje da izgubimo i da mogu dati taj "lavor slane vode i tri lignje" slovencima pa da zatvorimo priču i što prije uđemo u Schengen i daju nam € umjesto Kune...

VL
Avatar Balcanicus
Balcanicus
22:57 08.07.2019.

Arbitraža je dio pristupnog ugovora, ta fusnota i referenca su bile uvjet da Hrvatska postane dio EU. Osobno, mislim da bi bilo najbolje da nas sada izbace iz EU radi nepoštivanja pristupnog ugovora i da bi za Hrvatsku bilo bolje biti van EU. Nažalost, većina ne misli tako. Ugovor je bio loš, odvjetnica je loša, cijeli cirkus koji je napravljen oko arbitraže je loš. Hrvatska je trebala šutjeti i prihvatiti arbitražu sa osmjehom i pokazati da je pozitivna. Svakako je jedini problem u arbitraži bila Savudrijska vala, sve ostalo je povoljno za Hrvatsku. To je lijepo mogla naplatiti u Boki i na Dunavu.

VL
SO
Somelier
07:19 09.07.2019.

Trebao nas je Nobilo braniti pošto ima neke financijske probleme. Da bi smo dokazali da smo ozbiljna država prvo bi morali vratiti Svetu Geru.

VL
CO
Constantine
21:49 08.07.2019.

Hrvatska je ucjenjena i kilavi AMATERI vode Hrvatsku.Kako izac na kraj sa drumskim razbojnicima? Hrvatska vojska ! Sve ostalo mos zaboravit.

VL
SS
simpatican.simpa
00:01 09.07.2019.

Nažalost Hrvatska nema stav i ne zna cijeniti svoje, pa se tako i ponaša, Malo bi ovamo malo bi onamo...Umjesto da pokažemo Slovencima, s tenkovima dođemo na Svetu Geru koji je naš teritorij, ali mi nemamo petlje ni mu*** i tako u nedogled. Nisu Slovenci krivi već naše prodane duše, licemjeri državni neprijatelji koji ne vole lijepu našu.

VL
Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
18:26 08.07.2019.

E Janezi Janezi, Mojca nist ne brini

VL
BA
Barbasmora
15:57 09.07.2019.

Ma ljudi....izgubili smo piranski zaljev. A dobili drugo. A najvise cemo izgubit ponasanjem nalik milisevica i ostalih zlocinca " ne priznajem ja ovaj sud". Nit postujemo arbitraznu presudu nit necemo da nam sudi sud EU....mi samo hocemo i piranski zaljev i sve po spisku! Ali izgubit cemo i ugled koliko nam ga ostalo od ponasanja plenkija kad je izdao svoje "prijatelje" rusenjem timermannsa i podrskom orbanovom klanu.

VL
DU
Deleted user
07:47 09.07.2019.

Nadajmo se da se sud EU neće služiti metodama g. Plenkovića i njegove vlade kada je riječ o unutarhvatskim pitanjima i da neće jednostavno zaključiti: mi tu ne vidimo ništa sporno. Na taj način je g. Plenković već otkantao nekoliko optužbi u vezi djelovanja njegovih ministara i ministrica, dok mu sad nije dogorjelo do vlastitih prstiju pa je morao popustiti. Nadajmo se da je sud EU drukčiji. Uvjeren sam da se i vlada Republike Hrvatske to isto nada...

VL
DU
Deleted user
04:59 09.07.2019.

nemozes im bas ni zamjeriti, nebi ni ja isao na sud ako znam da cu izgubiti, na arbitrazi bar imaju sanse

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.