Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teško oštećena u potresu

Počelo rušenje zgrade Uprave sisačke bolnice, ostali objekti idu u konstruktivnu obnovu

Sisak: Započelo rušenje Upravne zgrade Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" oštećene u potresu
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/11
29.06.2022.
u 16:08

Neki odjeli s manjim oštećenjima, kao i druge lakše oštećene zgrade iz zdravstvenog sustava već su obnovljene

U Sisku je započeto uklanjanje stare zgrade Uprave Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić, teško oštećene u potresu. Ovo je jedini objekt bolnice koji će se uklanjati, ostali idu u konstruktivnu obnovu. Neki odjeli s manjim oštećenjima, kao i druge lakše oštećene zgrade iz zdravstvenog sustava već su obnovljene.

„Nismo zadovoljni samo vraćanjem na prijašnje stanje, želimo proširiti sadržaje i našim stanovnicima omogućiti zdravstvenu skrb koju su morali tražiti u nekoj drugoj županiji. Obnovljene su zgrade kirurgije i oftalmologije, kao i Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i Odjela za venerologiju i dermatologiju u jodnom. U tijeku je izrada projektne dokumentacije za ostale zgrade „Jodnog“, kao i za njihovu dogradnju, što znači da ćemo proširiti sadržaje koje odjeli sada pružaju. U tijeku je i nabava za izvođenje radova i za „Novu bolnicu“ u Petrinji, odnosno za zgradu Pulmologije te nabava za izradu projektne dokumentacije za zgradu „Stare bolnice“ u Petrinji“, rekao je župan sisačko-moslavački Ivan Celjak.

Obnovljena je i zgrada Zavoda za hitnu medicinu, Ispostava Sisak, osiguran zamjenski objekt za ambulantu u Jabukovcu, a uređena je i ambulanta u Žažini.

„Gotovi smo s radovima na dva objekta u krugu Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ Popovača, ostala četiri objekta će biti gotova do jeseni“, dodao je Celjak.

Inače, danas je u okviru bolnice i predstavljen novi uređaj za RTG vrijedan oko 750.000 kuna.

„Ovaj sofisticirani uređaj najnovije tehnologije poboljšat će kvalitetu liječenja bolesnika, ubrzati radiološke pretrage te smanjiti nepotrebno kretanje bolesnika, osobito kada se radi o covid pozitivnim pacijentima.  Nabava novog mobilnog RTG uređaja bila je neophodna što zbog iznimne situacije izazvane pandemijom korona virusa i  posljedično velikog broja pacijenata čije je zdravlje bilo ugroženo, tako i zbog nedostatnosti tadašnjeg mobilnog RTG uređaja, koji je bio star više od 20 godina te se često kvario i teško se popravljao zbog nedostatka rezervnih dijelova,“ rekao je dr. Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće Bolnice „Dr. Ivo Pedišić“.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije