Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17. po redu

Od 3. srpnja u Sisku će se odvijati "Dani jazza Damira Kukuruzovića"

Foto: Dani jazza Damira Kukuruzovića
28.06.2022.
u 14:28

Zahvaljujući upravo dosadašnjem programskom sadržaju Siscia jazz cluba i Jazz festivala, kao i umjetničkom djelovanju Damira Kukuruzovića, Sisak je odavna upisan u glazbenu kartu Europe.

Od 3. srpnja u Sisku će se odvijati "Dani jazza Damira Kukuruzovića" kako od prošle godine nosi naziv, sada već 17. po redu, Siscia Open Jazz & Blues Festival kojemu je utemeljitelj upravo Damir Kukuruzović, jazz gitarist i dobitnik brojnih glazbenih priznanja i nagrada, među kojima je i ovogodišnja posthumno dodijeljena nagrada Hrvatske glazbene unije za izniman doprinos hrvatskoj glazbi. Damir je preminuo krajem 2020. u 45. godini života. Zahvaljujući upravo dosadašnjem programskom sadržaju Siscia jazz cluba i Jazz festivala, kao i umjetničkom djelovanju Damira Kukuruzovića, Sisak je odavna upisan u glazbenu kartu Europe.

Nastavljajući u duhu svoga osnivača Jazz festival i ove godine dovodi respektabilna imena jazz scene otvarajući ga s Kukuruzovićevim dugogodišnjim suradnikom i prijateljem, slovenskim kantautorom Zoranom Predinom koji mu je posvetio skladbu Pjesma o novoj zvijezdi. Predin će u Sisku na Danima jazza Damira Kukuruzovića nastupiti upravo s Damirovim Django Groupom izvodeći skladbe s albuma Zoran pjeva Arsena.

Koncertu će prethoditi i premijerno prikazivanje spota za skladbu Djevojko mala sa zadnjeg Kukuruzovićeva albuma Smile, a koji je sniman na lokacijama Siska u spomen na njegov rodni i toliko voljeni kraj i rijeku Kupu uz koju su, kako je nerijetko govorio, ˝najljepša svitanja˝. Stoga se činilo neizbježnim u spot upravo utkati Siščanima neodoljivu Kupu. Redateljsku je palicu preuzela Vladimira Spindler uz snimateljsko oko vještog Jasenka Rasola, montažu nagrađivanog  Dubravka Slunjskog i produkciju Damirovog Django Groupa i Marijane Barišić. Dani jazza Damira Kukuruzovića lani su, nakon razornog potresa koji je u prosincu 2020.g pogodio Sisak i Jazz club, preseljeni u atrij Gradskog muzeja Sisak što se pokazalo punim pogotkom. Prekrasan prostor, ispunjen zelenilom, u tjedan je dana pretvoren u jazz pozornicu u kojoj su jednako uživali i glazbenici i publika koja je potegnula iz svih krajeva Hrvatske, pa i susjednih država. “Ne sumnjamo da će isto biti i u tjednu od 3. do 9. srpnja 2022.g kad nas, nakon Predinova koncerta na otvaranju, očekuje izvrstan sekstet B’s FUNstallation pod vodstvom trubača Zvonimira Bajevića. Slijedi večer u znaku Franka Sinatre i Deana Martina uz S’Wingover Band, potom slovenski kantautorski bend Just Friends i Bojan Volk, večer francuske šansone Allo Allo Quartetta, jazz standardi Greenhill Boysa, Jasna Bilušić & New Deal s lani objavljenim albumom Fifty Ways… naslovom iniciranim pjesmom “Fifty Ways To Leave Your Lover” (50 načina da napustite voljenu/voljenog), a koji kako je o njemu pisano, ˝nudi 50 načina da ga zavolite i da u njemu uživate˝. Zadnjeg dana festivala nastupit će glumica i kantautorica Maja Posavec koja zadnjih godina uspješno ‘gura’ obje karijere. Ukratko, donosimo dobitnu kombinaciju od sedam jazz dana i osam sastava.” – poručuju organizatori.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije