Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poljoprivreda

Počela isplata 50 posto poticaja, isplatit će 910 milijuna kuna

\'karlovac barilovicki leskovac,najbolji oraci..ivan spudic,130208 polje,oranje,traktor,poljoprivreda snimila kristina stedul-fabac\'
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
26.03.2012.
u 17:05

U prva dva mjeseca ove godine ukupno je isplaćen iznos za potpore od 204 milijuna kuna, od čega najveći dio čine dugovi za mlijeko – više od 90 milijuna kuna

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je danas isplatu 50 posto poticaja iz 2011. godine, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Isplata potpora krenula je tri mjeseca prije zakonom predviđenog roka zbog početka proljetne sjetve, koja je u tijeku. Ukupno će biti isplaćeno 910 milijuna kuna i to za livade i pašnjake, ostale vrste korištenja zemljišta, proizvodno vezano plaćanje za šećernu repu, ekološku i integriranu proizvodnju, teže uvjete gospodarenja, duhan, maslinovo ulje te stoku - krave dojilje, ovce i koze, mliječne krave i krmače.

Prema najavama, preostali dio potpora bit će isplaćen do kraja lipnja.

U prva dva mjeseca ove godine ukupno je isplaćen iznos za potpore od 204 milijuna kuna, od čega najveći dio čine dugovi za mlijeko – više od 90 milijuna kuna. Zajedno s isplatama u ovom mjesecu, u prvom kvartalu bit će isplaćen iznos za potpore od ukupno 1.114,000.000 kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

ŠT
štampar
11:24 27.03.2012.

Bravo ministre obećano izvršeno. Sve bolje se snalaziš u svom resoru i probleme riješavaš na zadovoljstvo naših seljaka koji žive od svog rada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije