Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ivan Pernar: Tuga i jad. Smrtić: Idem se prijaviti u Centar za socijalnu skrb

Smrtić je nakon deložacije rekao da je podnio je zahtjev za izuzeće sudaca, no deložacija nije odgođena. – Idem se prijaviti u Centar za socijalnu skrb i zatražiti nužni smještaj jer nemam kamo – rekao je.
28. rujna 2017. u 09:23 56 komentara 10925 prikaza
Deložacija u Čakovcu
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Policijske snage od sinoć su raspoređene u Ulici Ivana pl. Zajca u Čakovcu, gdje su danas ujutro osiguravale treći pokušaj deložacije Vladimira Smrtića (67) iz stana od 45 kvadrata koji je izgubio zbog duga. 

Marijan Lučev, TLM Radnici TLM-a Ako ne skupimo novac do dražbe, 35 šibenskih obitelji bit će deložirano

Deložacija je počela u osam sati i aktivisti Živog zida nisu je uspjeli spriječiti jer im je onemogućen prilaz zgradi. Smrtić tvrdi da je žrtva lihvarskih kamata jer je prije dvadeset godina u Štedno-obrtničkoj zadruzi Cekin podigao dva kredita od po 5000 njemačkih maraka kako bi spasio svoj tesarski obrt, a dug je nakon odlaska zadruge u stečaj narastao na više od 1,1 milijuna kuna jer je, tvrdi, na prijevaru potpisao novi ugovor na 90.000 maraka. 

 

Živi sam od 1200 kuna mirovine

Živi sam od 1200 kuna mirovine. Nakon druge neuspjele deložacije u lipnju je dobio, kako kažu u Živom zidu, kaznu od 5000 kuna jer je odbio slušati nalog sudskog ovršitelja.

 

Policajci su oko zgrade u kojoj živi Smrtić još jučer navečer postavili metalne ograde, a u blizini je parkirano i nekoliko kombi vozila. Aktivistima Živog zida jutros se pridružio i Ivan Pernar. 

Deložacija u Čakovcu
1 / 14

– Tuga i jad. To je sramota za ovu državu i političare, ali i još veća za narod koji je na izborima podržao takvu politiku – rekao je Pernar.

U stan se sinoć pokušao probiti saborski zastupnik Živog zida dr. sc. Branimir Bunjac, no nije uspio. Smrtić je podnio zahtjev za odgodu deložacije iz zdravstvenih razloga, no to mu nije odobreno. Sudska ovršiteljica ušla je u stan.

Smrtić je nakon deložacije rekao da je podnio je zahtjev za izuzeće sudaca, no deložacija nije odgođena. – Idem se prijaviti u Centar za socijalnu skrb i zatražiti nužni smještaj jer nemam kamo – rekao je.

Manji dug u otpis Pod ovrhom 2050 nekretnina Deložacija u Prečkom Interventna policija probila barikade i ušla u stan obitelji Selimović Šenkovec Pernara na deložaciji odnijela policija: 'Ovršni pakao se nastavlja'

VIP izdvaja za Vas

 • DOBARDAN:

  Nisu svi sposobni upravljati poslovima i novcem. Prije dvadeset godina vidio je da je u gabuli, znači sa 47 godina, i onda se prema svojoj procjeni uvalio u još veću gabulu. Nije vraćao kredit i eto frke. Kod našeg svijeta ... prikaži još!a postoji neki čudni običaj da ono što se posudi od bilo koga ne treba uvijek vratiti. Jedina prednost institucija je što to mogu po zakonima rješavati, dok pojedinci koji nekome posude novac, ili su nedajbože bili jamci nemaju gotovo nikakve šanse vratiti svoj novac.

 • haloo:

  traze covjeku 30x vise od glavnice duga . I to sve po zakonu,provuceno kroz parlament. Bolje da se kod mafije zaduzio.Bio bi mu dug manji.

 • Avatar MarkoHR
  MarkoHR:

  Ja se naprosto divim ovakvom "poloinformiranju", u kojem se ključne informacije prikrivaju:.... Bivši upravitelj Zadruge Vladimir Smrtić (78) osuđen je zbog prijevare u gospodarskom poslovanju... Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu Vladimir Smrtić (78) iz Čakovca, bivši upravitelj, a potom ... prikaži još! savjetnik u Obrtničkoj štedno-kreditnoj zadruzi Varaždin, proglašen je krivim za prijevaru u gospodarskom poslovanju. Za kazneno djelo protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja prijevarom izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od dvije godine. Istovremeno, Obrtničkoj štedno-kreditnoj zadruzi Varaždin izrečena je novčana kazna u iznosu od 100.000 kuna. U siječnju 2008. godine oko 120 štediša, od kojih je većina godinama tamo štedjela, više nije moglo podići svoj novac. Vještačenjem je utvrđeno da su ostali bez 8,6 milijuna kuna.