Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTROVAO KOLEGE

Pojeli tortu pa završili u bolnici: Psihijatar iz Austrije završio iza rešetaka

Foto: GettyImages
26.05.2020.
u 10:58

Psihijatar se trenutno nalazi u istražnom zatvoru Korneuburg.

Trenutak kad je mladi zatvorski psihijatar, inače srpskog podrijekla, na posao donio tortu njegove kolege su se razveselile i počastile ni ne sluteći kako je torta otrovana. Tada nisu mogli ni naslutiti kako će oni završiti u bolnici, a njihov kolega iza rešetaka. 

Naime, kasnije se pokazalo kako je sve to dio pomno smišljenog plana da otruje kolege, piše austrijski Heute. 

- Osmero ili devetoro njih su imali čudne simptome, a njih četvero ozbiljnije probleme. U početku su svi mislili da su se zarazili koronavirusom... Tek tjedan kasnije, probudile su se sumnje da ti problemi imaju veze s tortom. Liječnik koji je pojeo najveći dio završio je u bečkoj Općoj bolnici - izjavio je ravnatelj zatvorske ustanove.

Deset liječnika koji su konzumirali tortu žalili su se na vrtoglavicu, mučninu i malaksalost. Analiza krvi pacijenta koji je završio u bolnicu pokazala je tragove dva lijeka truksala i benzodiazepama, zbog čega je kontaktirana policija koja je pokrenula istragu. 

Pokazalo se kako je liječnik koji je donio tortu razrezao i gume na automobilu jednog od svojih kolega. Nakon svega toga, policija je sakupila dovoljno dokaza da privedene liječnika, no on je pobjegao. No, ne i za dugo. Uhitili su ga u kafiću u Beču. 

Psihijatar se trenutno nalazi u istražnom zatvoru Korneuburg. Motiv u ovom trenutku nije poznat, no neki austrijski mediji kako je on pokušavao već duže vrijeme stupiti u kontakt s liječnicom koja ga je ignorirala. Inače, osumnjičeni potječe iz vrlo imućen i ugledne beogradske obitelji. Njega se smatralo velikom nadom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije