Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt migranta

Pobjegao od rata i ubijen pred žicom EU

žičana ograda
Foto: Reuters/PIXSELL
17.10.2015.
u 07:45

Mladići su se navodno opirali uhićenju pa je službenik ispalio hice u zrak, no jedan se metak odbio i pogodio migranta

Bugarske pogranične snage ubile su u četvrtak oko 22 sata navečer u blizini grada Sredetsa na jugoistoku Bugarske muškarca koji je putovao sa skupinom izbjeglica iz Afganistana.

To je prvi migrant koji je pobjegao od strahota rata i od oružja, ali je u potrazi za obećanom zemljom i boljim i sigurnim životom ubijen pred žicom EU. Glavni tajnik Ministarstva unutarnjih poslova Bugarske Georgi Kostov kazao je kako je grupu u kojoj su bila 54 migranta, i to muškarci u dobi od 20 do 30 godina, prigodom ilegalnog prelaska granice presrela patrola u kojoj su bila dva graničara i jedan policajac. Svi su oni pritvoreni i u dobrom stanju te tvrde kako su iz Afganistana iako nemaju nikakve identifikacijske dokumente.

– Ubojstvo se dogodilo prigodom uhićenja jer su mladići pružali otpor. Jedan od službenika ispalio je hice upozorenja koji su se, prema njegovim riječima, odbili te pogodili jednog od migranata, koji je ranjen i prevezen u bolnicu, no poslije je preminuo – tvrdi Kostov. Zbog nastalog incidenta bugarski premijer Bojko Borisov napustio je sastanak lidera Europske unije u Bruxellesu i vratio se u zemlju kako bi osobno pratio tijek istrage ubojstva migranta.

>>Biti kršćanin u ratnoj Siriji ravno je osudi na najokrutniju smrt

>>Nijemac osuđen zbog vrijeđanja izbjeglica

Komentara 49

Avatar navijač
navijač
08:38 17.10.2015.

Pitanje je zašto tak mladić nije uzeo pušku i borio se za slobodu? A odgovor jednostavan on je kao i 90% muškaraca ekonomski migrant.

OB
ObrenM
08:05 17.10.2015.

Sto su trebali razularenu rulju pustiti da divlja.Naprijed anarhija.Volio bi da ovakovi dodju u dom onima koji ih podrzavaju.

DB
durica.b1
09:00 17.10.2015.

Zna se gdje se prolazi preko granice a ne kako se kome digne ona stvar. Što je tražio to je i dobio. A vi novinari ste bolest ovoga sruštva. Dno dna od novinarstva. Fujjjjj !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije