Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
natjecanje u Voloskom

Pobjednički plesni par zajedno star 166 godina!

Plesno natjecanje umirovljenika u Voloskom
Foto: Anton Ficko
1/6
29.04.2014.
u 16:39

Antonija Tomljanović i Ivan Maričić među osam plesnih parova pokazali su se najboljim i okitili prigodnom lentom.

Dom za starije i nemoćne osobe "Volosko" Opatija u Voloskom bio je danas mjesto nesvakidašnjeg i neobičnog natjecanja. Ondje su se, naime u povodu Međunarodnog dana plesa natjecali - umirovljenici ! Sudjelovalo je 8 plesnih parova, odnosno 16 kandidata zajedno starih više od 1.200 godina. Pobjedničkom paru, na primjer zajedno je 166 godina. To su 78 godišnja Antonija Tomljanović i 10 godina stariji Ivan Maričić.

Svi parovi natjecanje su ozbiljno shvatili i na plesnom podiju dali sve od sebe kako bi se na kraju okitili pobjedničkom lentom. No to je pošlo za nogama samo A. Tomljenović i I. Maričić, čije su plesne bravure dobile najviše ocjene žirija kojega su činili ravnatelj, socijalna radnica, fizioterapeutkinja i medicinska sestra. Inače, natjecatelji su se u utrci za prvo mjesto predstavili kako uz lagane taktove serenada tako i uz skladbe bržeg ritma.

- Uvijek sam voljela plesati. Čovjek kada sudjeluje naravno da se i nada najboljem rezultatu, no nisam bila uvjerena da ćemo pobijediti jer su svi jako dobro plesali. Na kraju je važno da smo se lijepo zabavili i zaplesali. No, moram priznati da sam sretna i zadovoljna zbog pobjede i priznanja, rekla nam je ponosno pobjednica plesnog natjecanja A. Tomljenović. U plesu je aktivno sudjelovao i ravnatelj Marijan Haupert, koji je na kraju pobjedničkom paru uručio lentu, diplomu i prigodnu nagradu.

Osnivač Doma za starije i nemoćne osobe u Voloskom je Primorsko-goranska županija i u njemu je smješteno 140 korisnika. Imaju između 70 i 102 godine, a većina ih je u dobi od 80 do 90 godina. Raznim aktivnostima žele im se uljepšati umirovljenički dani, pa je u tom povodu održano i plesno natjecanje. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije