Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očekivano

Pobjeda Damira Bajsa, po četvrti put župan

Damir Bajs
Damir Spehar/PIXSELL
02.06.2013.
u 23:38

Svog protukandidata SDP-ovog Vedrana Babića pobijedio je s uvjerljivom razlikom od 6594 glasa.

Damir Bajs nakon nešto više od pet godina izbivanja ponovo se vraća i to po četvrti put u fotelju Bjelovarsko-bilogorskog župana.

Svog protukandidata SDP-ovog Vedrana Babića pobijedio je s uvjerljivom razlikom od 6594 glasa. Naime, za Bajsa je glasovalo 22.897 birača ili njih 56,68 posto dok je Babić dobio 16.303 glasa ili 40,35 posto.

Bez puno euforije nakon objave rezultata Bajs je zahvalio biračima na podršci i ponovio ono što je u kampanji i obećao, a to je da će se zajedno sa svojim zamjenicima Đurđicom Ištef Benšić i Nevenenom Alićem odmah primiti posla.

Najprije ga čekaju dogovori oko slaganja većine u Županijskoj skupštini u kojoj je od 41 mandata, koliko ih je bilo u igri, njegova lista osvojila tek devet. No, unatoč tomu uvjeren je da sa slaganjem većine neće imati problema. U gradu Bjelovaru Antun Korušec izborio je novi mandat pobijedivši HDZ-ovog Marijana Conera s razlikom od 2356 glasova. Glas za Korušeca dalo je 7.371 birač, dok je njegov protukandidat dobio povjerenje 5.015 birača.

-Nema euforije, nema triufalizma, nema osvete a nema ni mržnje prema bilo kome, ali moram reći da sam iznenađen kampanjom koju je vodio HDZ, posebno tom količinom mržnje i primitivizma – poručio je Korušec najavljujući da već od sutra nastavlja gdje je stao.

U ostalim gradovima u BBŽ-u SDP-ov Dalibor Rohlik osvojio je novi mandat u Daruvaru, dok je to isto za rukom pošlo i HDZ-ovom Velimiru Žuncu u Garešnici.

>>Bajs na tržnici Coneru darovao cvijet

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije