Naslovnica Vijesti Hrvatska

Po premijeru školarci se loše hrane. Pa neće valjda na nastavu nositi ribu i blitvu

Mladi su, neće im biti ništa. Najvažnije je ipak da nisu gladni
13. studenoga 2014. u 14:00 20 komentara 1744 prikaza
Milanovići
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Nakon tankih šnita crnog kruha dobili smo i male želuce ispunjene lošom hranom. I to opet iz kuhinje obitelji Milanović. Sada to već djeluje poput neke obiteljske kampanje, kao u nekoj srednjoazijskoj diktaturi u kojoj vas uvjeravaju da ste siti i kada vam krče crijeva.

Pravilno je to ocijenila novinarka Nove TV Tatjana Krajač – premijerova jučerašnja primjedba na saborskom aktualnom satu da u Hrvatskoj nema gladne djece, ali da ima one koja se prejedaju lošim namirnicama, jako je iritantna. Sjećam se da smo kao klinci na kruh mazali mast i crvenu papriku, da smo jeli kocke šećera, a bijela štruca je bila statusni simbol. I nismo danas ni debeli ni bolesni, iako smo se, po premijerovim mjerilima, loše hranili. Pitam se što bi ti gladni školarci – po premijeru oni su dakle siti – trebali jesti? Sendviči s parizerom sigurno nisu zdravi. Nisu zdrave ni sve te masne pite koje kupuju po pekarnama, slanci, pizette, hot dogovi... Ali svi školarci, i bogatiji i siromašniji, jedu manje više to isto. Pa neće valjda u školu nositi orašaste plodove, ribu i blitvu?

Iz kuta mene kao četrdesetineštogodišnjaka ta djeca ne jedu idealnu hranu. Ali mladi su, neće im biti ništa. Najvažnije je ipak da nisu gladni. I da imaju tih desetak kuna za sendvič. Ali ako nemaju džeparac ni za taj jedan obrok, onda je to problem. I nije premijer jedini krivac za to. Ali je zato jedini koji se s tim šali.

PLUS

Dnevnik Nove TV: Zanimljiv prilog Ivane Petrović o Šešelju koji s provocira haaške suce. Postavlja se pitanje – nisu li ga ti suci pustili jer im je naprosto dojadilo da ih stalno ponižava?

MINUS

Dnevnik HTV-a: Tek u 19. minuti emisije Stipe Alfier pušta prilog o povratku Šešelja u Beograd. Skandalozan postupak Haaškog suda zaslužio je biti u samoj glavi Dnevnika

>> Tko bi rekao da će se na Frljića obrušiti Titova unuka

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • Blomberg:

  Pa kakve su to izjave, nitko ne trazi da se sad moraju restorani seliti u skole, ali vlada bi barem morala djeci osigurati kakao i sendvic kao sto smo mi i to jos 1958 G. dobivali. Vazno je da su ... prikaži još!a su novi automobili koji stoje pred saborom sa upaljenim motorima da se nebi mozda netko oznojio.Jadno.

 • Avatar upitnik.pita
  upitnik.pita:

  ...glavni ideolog... pokreta za tanje kriške kruha...

 • zark x:

  Komunizam je meni dao da idem gladan u skolu i gledam druge kako jedu sandvice. nemojmo ljudi to prigovarati Milanovicu. On je ipak odrastao u komunistickoj familiji u kojoj nista nije falilo.