Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRAŽIVANJA SINDIKATA

Pljuštale optužbe između Ribića i Ćorića

Tomislav Ćorić
Davor Javorović/PIXSELL
16.05.2017.
u 23:50

Ministar je u HRT-ovoj emisiji Tema dana pozvao sindikate na argumentiranu raspravu, a Ribića je u dva navrata prozvao da ne govori istinu.

Vilim Ribić iz Matice hrvatskih sindikata i ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić žustro su raspravljali o potraživanju sindikata koji su na današnjoj konferenciji za novinare tražili da se zaposlenima u javnim službama isplati dug iz 2016. godine na temelju sporazuma koji su 2009. godine sklopili s Vladom.

Ministar je u HRT-ovoj emisiji Tema dana pozvao sindikate na argumentiranu raspravu, a Ribića je u dva navrata prozvao da ne govori istinu. 

- Ono što je s naše strane upitno je pravna valjanost dokumenata o kojima se radi i o tome smo upoznali sindikate. Naš je zaključak tu nedvojben. Ova Vlada je odgovorna prema svim svojim građanima i prema proračunu RH - rekao je Ćorić koji je Ribića optužio da javnost dovodi u zabludu.

- Broj tužbi se povećava, a mi pokušavamo ovaj ozbiljan problem riješiti u demokratskoj i civiliziranoj atmosferi. Znamo da je 7 milijardi kuna vrlo ozbiljan novac koji bi naštetio javnim financijama. Imamo razumijevanja pa smo svoje zahtjeve spustili na minimum - poručio Ribić koji se ne slaže s Ćorićem da ne postoje potraživanja.

On je Ćorića optužio da može utjecati na odluke suda. 

- Taj je sporazum važeći, u to smo sigurni, no ne možemo jamčiti da će sudovi suditi po pravu. Ako budu tako sudili Vlada će imati ozbiljan problem - kazao je.

- Vlada je izrazila spremnost za dogovor. Od 1. siječnja dobrovoljno smo povećali osnovicu za 2 postotna boda, podignuli smo minimalnu plaću. Vodimo računa o svim zaposlenima u državi i vodimo ekonomsku politiku u skladu s mogućnostima, rekao je ministar Ćorić - kazao je Ćorić.

Komentara 1

DD
ddh
11:08 17.05.2017.

"Pljuštale optužbe između Ribića i Ćorića" je pogresan i spekulativni nslov koji ne odgovara istini. Optuzbe s pjustale od strane Ribica, a ne od strane Corica. Ribic je taj koji je tvrdio, da sudovi sude po diktatu Vlade, Ribic je taj koji je Coricu stalno upadao u rijec i koji prijeti. Ribic je taj koji nebi subvencionirao prekavlifikacije nezaposlenih nego te novce dijelio medju sindikalcima, a ne Coric. I dok su cijela nacija i svi zaposleni u realnom sektoru osjetili krizu i gubili radna mjesta , Ribic i njegovi su bili drzani kao da je sve u najboljem redu. Ribicu i tim u najvecem dijelu lijencinama u drzavnoj sluzbi treba konacno reci dosta. Dosta je bilo ucjenjivanja drzave, dosta je tih sindikalnih sabotaza raznih sindikalnih uhljeba poput Ribica drustva. Ak Ribicu i njegovim sindikalcima ta drzava ne pase, nek idu tamo gdje su sa osjecajima bili kad se je drzava stvarala, nek idu na stranu na kojo je bio Milosevic.. A to, da su hajku poceli sad tri dana prije lokalnih izbora dokazuje, da su uvijek radili i rade za SDP, pa ihh nek onda i SDP plati, a ne da ihh placa gradjanska Hrvatska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije