Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobročinstvo Bivši r

Pliva za pomoć "Šapi"

'16.08.2010., Bjelovar - Vladimir Posavec (L) plivackim je maratonom pomogao Udruzi Sapa koja skrbi o napustenim domacim zivotinjama  Photo: Damir Spehar/PIXSELL'
'Damir Spehar/PIXSELL'
16.08.2010.
u 14:15

Vladimir Posavec za svaki preplivani metar jubilarnog 100. maratona Šilo - Crikvenica psima za hranu donirao 23 lipe

Vladimir Posavec, bivši bjelovarski rukometaš, pronašao je neobičan način kako da pomogne utočištu napuštenih pasa u Letićanima, o kojem se skrbi bjelovarska Udruga "Šapa". Naime, otkako je prije nekoliko godina zbog kazne napustio rukometne vode, sportaš u duši, Vlado se, koliko mu je to posao dopuštao, posvetio maratonskom plivanju. Prolazeći pokraj utočišta u Letićanima, često je, kaže, razmišljao o tome kako pomoći ovim napuštenim životinjama kojima su volonteri "Šape" jedina nada.

Za svaki metar 23 lipe

- Nekako spontano rodila mi se ideja da bi plivajući mogao pomoći tim nesretnim psima i ljudima koji žrtvujući se nesebično o njima skrbe - kaže Vlado, objašnjavajući da je za početak odlučio uložiti vlastiti novac. U nedjelju je nastupio na jubilarnom 100. maratonu Šilo - Crikvenica, dugom 3600 metara, i tim povodom za svaki preplivani metar odlučio je donirati 23 lipe, čime je psima kupio hranu u vrijednosti nešto manjoj od 900 kuna. Iako je 23, kako kaže, njegov sretan broj koji mu se u ovoj prigodi učinio zgodnim, visinu donacije u budućnosti će ipak odrediti njegove financijske mogućnosti.

Dirnut žrtvom volontera

- Nekad ću za preplivani metar moći donirati možda samo deset lipa, a nekad i puno više - ističe, napominjući da u glavi ima ideju koja bi se u budućnosti mogla pretvoriti u zgodnu marketinšku akciju.

- Razmišljam o nabavi barem stotinjak majica na kojima bi otisnuo neki logo tipa - "plivanjem među psima za pse". Sav prihod od prodaje tih majica išao bi "Šapi" - tvrdi, naglašavajući da još nije naišao na sponzora uz čiju pomoć bi realizirao ideju. Vlado je i sam ljubitelj životinja, koji kod kuće u Predavcu ima konje, magarce, minijaturne koze i čak šest čistokrvnih pasa. Dirnula ga je, kaže, požrtvovnost "Šapinih" volontera a posebno gospođe Marije Horvat, koja je napuštenim psima ne samo ponudila svoj dom nego i svakog mjeseca za njihovu hranu daje dio svoje skromne mirovine. Njegovu donaciju i ideju o daljoj pomoći u Šapi su dočekali s velikom zahvalnošću i oduševljenjem.

- Ovo je za nas dragocjena pomoć jer silno kuburimo s financijama - potvrdila nam je Vlatka Grganić, predsjednica "Šape", napominjući da su trenutačno ostali bez ijedne lipe na računu. Ističe da od Grada dobiju tek 30 tisuća kuna godišnje, što ni izbliza ne zadovoljava ukupne potrebe.

- Mi smo sad pred zidom i očekujemo da nam kažu treba li Gradu utočište ili ne treba jer ovako dalje ne možemo - ističe ,napominjući da je kroz utočište u tri i pol godine prošlo oko 600 pasa, te da samo za hranu mjesečno troše 5000 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije