Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podnesene prijave
Povratak na članak

Pliva uništava pitku vodu za 120.000 stanovnika?

Pliva odugovlači ugraditi odgovarajući pročistač otpadnih voda, a planira i proširiti pogon kemijske industrije, tvrde iz udruga Eko Zaprešić i Ekoturistika

Komentari 29

GI
giglibigli
08:28 05.01.2012.

samo dvije udruge podnijele prijavu? što je s ostalima? i tih udruga se namnožilo vjerojatno ima neki razlog koji mi ne znamo

VL
LU
lutomirski
14:46 05.01.2012.

strasno,za tako nesto treba 5 godina zatvora i ostetu dok se sve ne ocisti..

VL
TH
thekurcula
23:14 04.01.2012.

Mene čudi da Plivu već nije pozvao Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje i tražio od njih da promene ime. Kao što znamo Pliva je (Državni zavod) za Proizvodnju Lijekova I VAkcina. Međutim vakcina je srpska reč a hrvatska jee cjepivo pa PLIVA po hitno da promeni ime u PLICJE.

VL
CH
chemica
23:17 04.01.2012.

Imaju dovoljno novca da istog trena izgrade pročistač. Zašto to ne čine...Tako je to u svakoj zaostaloj državi trećeg svijeta. Pliva je odgovorna svom vlasniku i tek kada \"troškovi\" neizgradnje pročistača postanu veći od same gradnje, onda će se nešto promijeniti. Znači, inspektori, krenite u akciju. Došla je nova vlast pa sada smijete odrezati odgovarajuću kaznicu. Valjda.

VL
UK
Ugo Kajvez
23:19 04.01.2012.

Stranci pošteniji od domaćih vlasnika jel ? ............ stranci truju TUĐU zemlju i FUĆKA im se ...............

VL
SA
sanna48
23:37 04.01.2012.

thekurcula....ili kako bi se ono na srpskom reklo \' besposlen pop i jarice krsti\'. Blago tebi kada nemas pametnijeg posla.

VL
ST
stranac
23:49 04.01.2012.

prvo nam truju,vodu i zemlju,pa nam onda prodaju lijekove,dobar biznis zar ne,,,,,

VL
TH
thekurcula
00:08 05.01.2012.

04.01.2012. u 23:37h sanna48 je napisao/la: thekurcula....ili kako bi se ono na srpskom reklo \' besposlen pop i jarice krsti\'. Blago tebi kada nemas pametnijeg posla. ___________________ Misliš blago budalama? I znaš da si me za srce ujela jer si u pravu!

VL
Avatar Aahz
Aahz
00:12 05.01.2012.

Zagorsko-krapinska županija? To je neka nova?

VL
ZZ
zemljišna zajednica
04:26 05.01.2012.

Istina je, truju nas na sve strane ali političare nije briga oni donesu prostorne i zaštitne planove a inspekcije ne odrađuju svoj dio posla. Crpilišta koja koriste privatni koncesionari, Todorić,Robić,Coca Cola, Studenac itd. jako dobro štite političari, a na područjima javnih vodocrpilišta koja se koriste za javne vodovode ne vode političari nikakovu brigu, kao da su u sprezi sa onima koji prodaju vodu u flašama . Primjer je i vodozaštitno područje Kosnica.Črnkovec, gdje na zaštićenom području cvjeta bespravna gradnja , no inspektora ni u tragovima.

VL
VI
Vito
06:08 05.01.2012.

Pliva uništava pitku vodu za 120.000 stanovnika? Pliva odugovlači ugraditi odgovarajući pročistač otpadnih voda, a planira i proširiti pogon kemijske industrije, tvrde iz udruga Eko Zaprešić i Ekoturistika Pa što onda? Jesmo li se odlučili za kapitalizma? Jesmo li prodaliali \"Pliva\"-u strancima? Želimo li ući u EU? Sad kusamo ono što ste odlučili u \"naše ime\" izborom hdz-a na vlast... Umjesto da je \"pliva\"kupila sadašnje vlasnike, oni su kupili \"Plivu\" čime je postala privatno vlasništvo stranca kojeg živo boli briga hoće li stanovništvo primitivnih plemena živjeti uz zdravu ili otrovanu vodu... Sjetite se \"Bopal\"-a pa lako dođete do zaključka što vlasnici misle o stanovništvu... A ništa političari tu ne mogu, budući ih vlasnik tvornice lijekova ucjenom drži za muda... Ne gnjavite, ili nećete dobiti lijekove po \"povlaštenim\" cijenama, a možemo ih i povećati, jer ih treebate...

VL
Avatar Alfons_x
Alfons_x
07:50 05.01.2012.

Pliva je u vlasništvu onih koji nisu nikada potpisali protokol iz Kyota, što se sad ovi bune, pa zagađuje se na sve strane po RH bez sankcija, tu je još RockWool, pa kožara kod dugog sela...... mah besmisleno je i pisati

VL
MA
medjimurac.at
07:58 05.01.2012.

Vito , sta lupetas gluposti - povezujes Eu i losu ekolosku svijesu u Hr ?? Jesi mozda pokusao ostavit npr neki kucanski aparat na otvorenom u recimo Austriji i sta ce se desiti ? Ili cemo pricat o zastiti vodavoda u zemljama Eu i to usporedit sa stanjem u Hr , daj ne lupetaj bez argumenata jer ti jednostavno nemas pojma!

VL
Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
08:28 05.01.2012.

Hm Totalno ludilo. Dobra domaća firma prodana strancima. Kemija izgrađena na vodocrpilištu. Domaći robovi sve slabije plačeni. Loše tabletice mogu prodavati samo domačim bedacima, koji onda tako otrovani, uništavaju HZZO cicajuči iz njega novac za dodatno liječenje. Pa jel too Zimbabwe? Ne rođo, - Hrvatska je to, ponosna zemljica na brdovitom Balkanu, vlasnica zgužvane ulaznice u polumrtvu EU.

VL
AN
anonimna1
09:23 05.01.2012.

ako mogu prehrambene industrije ugrađivat pročistače onda mogu i farmaceudske. bez obzira na visinu ulaganja.

VL
KR
krka
10:57 05.01.2012.

Kompletna farmaceutska i prehrambena industrija su , dokazano najveći zagađivači okoliša. Po Varaždinskoj kanalizaciji pliva masnoća, pileće perje, kaj je vidljivo, a nevidljivo kaustična soda i ine kemikalije kojima se odmaščuju postrojenja, nadalje kemikalije za sanaciju i sanitaciju. Po uzorakak otpadnih voda u \'\'privatne firme\'\' smiju samo odabrani i u vrijeme koje odredi \'\'veliki gazda\'\'. Isti je slučaj i sa vodom koja se crpi iz industrijskih bunara i ugrađuje u proizvode. Zavod ja javno zdravstvo pozovu na uzorkovanje kada prije zatvore bunarsku i otvore vodu iz gradskog vodovoda. Interni labos\'\'svakodnevno kontrolira\'\' kakvoću i odgovara isključivo gazdi. Svcaki pristup institucija samo po unaprijed odobrenju od \'\'gazde\'\'. Nemoguća misija poštena monitoringa i uzorkovanja.IZVORNO HRVATSKO IZ BRAZILSKOG MESA.

VL
IC
ic
12:12 05.01.2012.

Koliko ja znam, da bi se gradili bilo kakvi industriski pogoni u hrvatskoj moraju se izraditi studije utjecajaj na okoliš i sva projektna dokumentacija. Inače se uopće ne mogu dobile dozvole lokalne samuprave i triju Ministarstava. To znam iz prakse vezane za INA-u. Stoga vjerujeme da postoji i druga strane ove priče koja u tekstu nije prezentirana.

VL
PE
peljar
12:33 05.01.2012.

Pliva nema pravo na proizvodnju koja truje hrvatski život u svim segmentima. Naprosto tvornicu treba zatvoriti i to je dužnost Milanoviućeve ili bilo koje druge Vlade. Jer ta tvornica ubija ne samo nas obične ljude, nego i zvijezde koje smo izabrali da nas vode. A vode nas u smrt.

VL
RK
Ruža Katić
12:41 05.01.2012.

Stvarno stanje na terenu je puno gore od ove slike iz arhive. Pri izradi studije utjecaja na okoliš nije prikazano stvarno stanje okoliša. Potok Gorjak je presušio te nema svoje vode koje bi razrijedile tvorničke vode. To je isto kao da ih ispuštaju na livadu. Istraživanja pokazuju da u 1 kg mulja Gorjaka ima sumameda za jednu tabletu.

VL
ZE
zelja12
13:31 05.01.2012.

zidovska posla , ne zagadjuju svoju zemlju nego tudju, a nitko im se ne usudjuje reci .procitajte knjigu VLADARI IZ SJENE ; JIM MARRS ; pa ce vam biti jasnije puno stvari , i tko u stvari vlada svijetom.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.