Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sretnik iz Poljske

Plitvice najranije dosad dočekale 500-tisućitog posjetitelja

plitvice (1)
Foto: K. Štedul-Fabac/PIXSELL
1/3
27.07.2011.
u 11:45

Plitvice godišnje posjeti oko 85 posto stranaca među kojima prednjače Nijemci, Francuzi, Talijani i Japanci

Nacionalni park Plitvička jezera šest dana ranije nego bilo kad prije, u srijedu je posjetio 500-tisućiti posjetitelj. Sretnik je turist iz Poljske, 28-godišnji Przemyslaw Nieradka, koji je Plitvice došao posjetiti u društvu svoje zaručnice Marzene Kiekb (30). Ovo im je drugi posjet Hrvatskoj, a prvi nacionalnom parku.

Za nagradu dobili su vikend-aranžman, besplatan posjet parku te ručak u ugodnom ambijentu Ličke kuće. Nakon posjeta Plitvicama kreću put Poreča koji su posjetili i prošle godine.

Branislav Šutić, direktor NP Plitvička jezera, istaknuo je da Plitvice godišnje posjeti oko 85 posto stranaca među kojima prednjače Nijemci, Francuzi, Talijani i Japanci. Prvi put u povijesti Šutić je najavio i milijuntog posjetitelja koji se očekuje u studenom, a toga sretnika očekuju bogate nagrade. U ljetnoj sezoni Plitvice dnevno posjeti oko 10 tisuća ljudi, a u prvih sedam mjeseci ove godine broj turista povećao se za 11 posto. Šutić kaže kako na tome može zahvaliti agresivnoj kampanji koju provode u regiji, ali i na Jadranu, kako bi na višu razinu podignuli kontinentalni turizam koji traje cijelu godinu.

Nacionalni park, koji se sam financira, prošle je godine ostvario poslovnu dobit od 36 milijuna kuna, a novac će uložiti u razvoj infrastrukture i sadržaja za posjetitelje koji uskoro mogu očekivati otvaranje wellness i fitness-centra, prezentacijskog centra, a uložit će se i u obogaćivanje gastronomske ponude.

Komentara 7

XX
XXXX2011
00:02 28.07.2011.

Ovo je zaista odlicno.

ZE
zelja12
00:53 28.07.2011.

konacno i lijepih vijesti , samo treba politika da se ne mijesa , institucije neka rade svoj posao , stroga kontrola i malo postenja i biti ce bolje.

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
22:56 28.07.2011.

Posjetitelja toj svjetski priznatoj prirodnoj ljepotici bi bilo daleko vise da je kojim slucajem autocesta projektirana tako da prolazi puno blize Plitvicama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije