Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pleter objavio iznos jednog obroka, Medak: 'Mi nismo radili kalkulacije i nismo štedjeli'

Na terenu je bilo 1500 kuhara svaki dan koji su u protekla dva tjedna podijelili oko 150.000 obroka
13. siječnja 2021. u 19:59 23 komentara 3012 prikaza
Petrinja: Kuharima volonterima danas je zadnji dan kako kuhaju stradalima u potresu
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Mi nismo radili kalkulacije obroka i nismo štedjeli jer je sve bilo iz donacija. Naši su obroci vjerojatno bili dosta skuplji od tog, ali mislim da je to fer cijena jer država tu 'pretače' s jednog računa na drugi. To je državna firma, da je cijena i 50 kuna, opet je državna, komentirao je predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak iznos jednog obroka koji je državna tvrtka Pleter objavila - oko 23 kune s PDV-om.

Petrinja: Usporedba hrane koju su kuhali volonteri i državna tvrtka Pleter DANAS NA MENIJU Usporedba ručka koji je pripremio Pleter i kuhari volonteri. Što vam izgleda ukusnije?

- Najbitnije je da budu nahranjeni. Nije bitna cijena, moramo biti svjesni da su naši kuhari bili profesionalci vjerujem da Pleter nema kvalitete da se natječe s našim obrocima, ali u ovim trenutcima je to bilo apsolutno nebitno, komentirao je Medak za RTL te nadodao kako će kuhari volonteri i dalje nastaviti s pomaganjem stradalima u potresu.

A koliko su volonteri bili od iznimne pomoći dokazuje i činjenica da je 1500 kuhara svaki dan bilo na terenu koji su u protekla dva tjedna podijelili oko 150.000 obroka. Za to vrijeme, između tri i četiri tisuće obroka kuhalo se u Zagrebu.

- Skuhali smo oko 130 tona hrane u ovom periodu. Mi ne radimo pa smo mogli u tom kapacitetu pomoći, kazao je Medak te nadodao kako će kuhari volonteri i dalje nastaviti s pomaganjem stradalima u potresu.

Volonteri i dalje kuhaju u Petrinji, a obroke isporučuje i Pleter DIO KUHARA VOLONTERA ĆE OSTATI 'Najprije sam kuhala kod kuće, za društvo iz ulice. Probala sam hranu ovdje, jako je fina'

- Pomagat ćemo mi i dalje, dolaziti ćemo vikend. Radit ćemo donatorske večere. Ovo je pokazalo koliko je hrvatsko srce veliko, govori Medak.

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • dosadno:

    Da li bi i drugdje u svijetu ovako razvlačili temu prehrane ljudi u ovakvom zlu? Ili smo mi svjetski prvaci kako svaku priču uvaljati u blato?

  • kajbiti:

    Vi ste kuhali iz donirane hrane. Kaj ste imali kalkulirati?

  • zagabria5:

    Mislim da cijena masovno rađenih obroka ne može biti 23 Kn + PDV. Ja kuham razna jela za nekoliko osoba i kupujem po standardnim cijenama a ne uz popust koji ima državna firma na količinu. Prosječna cijena ručka po osobi ... prikaži još!obi zajedno sa troškovima i plinom je od 5-10 Kn za većinu jela do 15 Kn ako je kvalitetno meso.