Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NE MIJEŠAM SE'

Plenković: Nema nikakvih trzavica. Pupovac na čelu Odbora? Dogovor će biti na razini parlamenta

Svečano otvorenje hotela Bernarda u Varaždinskim Toplicama
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
25.05.2024.
u 13:02

Tijekom posjeta bio je i na otvorenju hotela Bernard u Varaždinskim toplicama, ali i na 13. izložbi bučinih ulja Hrvatske i 6. Međunarodne izložbe bučinih ulja Alpe - Adria

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ove je subote u Varaždinskoj županiji, gdje je zajedno s ostalim kandidatkinjama i kandidatima na europskim izborima s liste HDZ-a sudjelovao na predstavljanjima kandidata. Tijekom posjeta bio je i na otvorenju hotela Bernard u Varaždinskim toplicama, ali i na 13. izložbi bučinih ulja Hrvatske i 6. Međunarodne izložbe bučinih ulja Alpe - Adria.

Plenković je nakon obilaska dao i izjave za medije pa se osvrnuo na odnose Domovinskog pokreta i HDZ-a, ali i na navode da bi Milorad Pupovac mogao biti na čelu Odbora za ljudska prava i prava manjina, s čime se DP ne slaže te prijeti izlaskom iz parlamentarne većine.  

- Parlamentarna većina je stabilna, funkcionira odlično, imali smo dvije vlade prvi tjedan. Gospodin Šušnjar je bio jučer u Bruxellesu na sastanku ministara gospodarstva, mislim da se ukopčao bez problema. Dabro će biti na sastanku za poljoprivredu, bit će Grlić Radman tamo... Predložili smo i prve zakone, Sabor sad ima pauzu, sve funkcionira normalno. Neki dan je, zbog nesuglasica oporbe, bilo i glasovanje o predsjedniku i potpredsjednicima Sabora pa oporbeni nisu bili izabrani, a nisam vidio da je bilo nekog interesa. Nema trzavica. Ako smo nešto dokazali u osam godina, onda je to koliko nam je važna politička stabilnost - poručio je. 

- Dogovor na razini parlamenta, ja se u to nisam miješao - kazao je pa odgovorio na pitanje što bi se dogodilo kad bi Pupovac, unatoč protestu DP-a, bio izabran: ''Naći će se rješenje, ne morate se brinuti''. 

POVEZANI ČLANCI:

Dotaknuo se Milanovića kojeg i dalje naziva ''kršiteljem Ustava'', dodajući kako njega Milanović nije pitao za mišljenje kada je Hrvatska trebala izražavati stajališta po pitanju Ukrajine, NATO-a, Opće skupštine UN-a...

- Nije ispoštovao dogovore koji su trebali biti poštovani, a sad se iz ove svoje teške pozicije nastoji uloviti za nešto kako bismo surađivali na planu vanjske politike. Tu je ministar, tu su moji suradnici, pozivam ga da pošalje svoje suradnike pa će oni razgovarati s mojima. Sakrio se sada ne bi li ljudi zaboravili kakvu je sramotu nanio instituciji predsjednika RH. Takvu vrstu toleriranja kakvog nema ni u vrtiću, to je smiješno. SDP je ostvario praktički isti broj mandata kao i Bernardić, a ponašaju se kao da su i dalje bitni. Ne znam kako netko očekuje da će takvi preuzeti vlast - poručio je. 

>> VIDEO Jandroković komentirao izbor predsjednika Odbora za nacionalne manjine

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
12:59 25.05.2024.

Ako je oporba dovoljno glupa da iziđe ususret koaliciji 3P i spašava AP-a neka samo izvoli. Što im je tek taj sve izgovorio na aktualnom satu onako bahato i s visoka.

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
19:54 25.05.2024.

DP jel vam sada jasno tko vam je glavni problem? Ne pupi! NE! AP (ime poznato svim aosim njemu samom)!!!!

OR
OPG Rasprdić
17:59 25.05.2024.

SDSS je u oporbi i Milorad Pupovac ne može predsjedati odborom koji pripada vladajućoj koaliciji. Pupovac sad nije problem DP-a, on je dio oporbe zajedno s Mostom, Pavličekom i OPG Raspudić i s njima se treba dogovarati o odborima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije