Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković Van der Bellenu: Hrvatska ulaže velike napore u borbi protiv ilegalnih migracija

Dvojica su političara naglasila da dvije zemlje imaju izvrsne političke i gospodarske odnose, ali su se založili za veću trgovinsku razmjenu i bolju suradnju na području energetike.
11. rujna 2018. u 18:01 1 komentara 199 prikaza
Plenković se sastao s predsjednikom Republike Austrije Alexanderom Van der Bellenom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u utorak austrijskom predsjedniku  Alexanderu Van der Bellenu da Hrvatska ulaže velike napore u borbi protiv ilegalnih migracija i u zaštiti vanjske granice, ponovivši da bi se Zagreb 2019.  želio priključiti šengenskom prostoru.

Pula: prosvjed radnika Uljanika Vlada u Istri Nosi li Plenković u Pulu plan za spas brodogradilišta

Kako je priopćeno iz vlade, Plenković i Van der Bellen, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, razgovarali su u Zagrebu o suradnji dviju zemalja u okviru Europske unije. Austrijski se predsjednik osvrnuo na prioritete austrijskog predsjedanja EU-om, sprječavanje ilegalnih migracija, kao i na najnovije događaje u zemljama jugoistočne Europe i važnost stabilnosti regije, kaže se u priopćenju.

davor ivanković Pobuna Vukovarca Penave ozbiljnija pljuska Plenkoviću od one iz Gospića

Dvojica su političara naglasila da dvije zemlje imaju izvrsne političke i gospodarske odnose, ali su se založili za veću trgovinsku razmjenu i bolju suradnju na području energetike. Plenković je istaknuo da je Austrija drugi najveći investitor u Hrvatsku. 

Upoznao je austrijskog predsjednika s glavnim gospodarskim prioritetima vlade - nastavak pozitivnih gospodarskih trendova i strukturnih reformi, fiskalna konsolidacija i daljnje smanjenje javnog duga te poticanje investicija. U tom kontekstu, Plenković je govorio i o planovima Hrvatske za ispunjavanje preduvjeta za pristupanje eurozoni, dodaje se u priopćenju.

Uljanik i Ina Plenković: Plan restrukturiranja Uljanika treba doraditi, ne znam ništa o zatvaranju rafinerije Sisak

S austrijskim predsjednikom u utorak se sastao i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, a u ponedjeljak ga je primila hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas

  • midea:

    Anemični , ti ulažeš samo ogromne napore da predaš Hrvatsku u potpunosti EU masonima , za tebe je samo dugogodišnji zatvor sa prisilnim radom u kamenolomu!