Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER U SINJU

Plenković: Ukinut ćemo zakon kojim je smanjena braniteljska mirovina i vratiti im 10 posto

U Sinju svečano otvoren Veteranski centar
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
27.01.2023.
u 13:01

Premijer je najavio da će ukinuti zakon po kojemu je smanjena braniteljska mirovina te da će vratiti 10 posto. Dodao je da se to odnosi na više od 60 tisuća branitelja

Premijer Andrej Plenković otvorio je Veteranski centar u Sinju. U njegovoj pratnji bio je i ministar branitelja Tomo Medved. 

– Ovo je drugi veteranski centar koji je potpuno u funkciji. Ovo je signal zahvale braniteljima za sve što su učinili za slobodu Hrvatske – rekao je premijer Plenković te je dodao kako će se ukinuti zakon po kojemu je smanjena braniteljska mirovina te da će vratiti 10 posto. Dodao je da se to odnosi na više od 62 tisuća branitelja. Prvih pet posto vratit će od 1. srpnja, a drugih 5 posto od 1. siječnja 2024. godine. 

Upitan je i o ispitivanju posade u povodu nestanka ruske jahte. 

– Policija treba ispitati tko su ljudi koji su odvezli jahtu i izvijestit će o svemu, ja o tome nemam nekih posebnih saznanja, a oni koji su bili odgovorni u Ministarstvu već su smijenjeni – rekao je Plenković. 

Upitan je i hoće li se odazvati na sjednicu Antikorupcijskog vijeća. – To je predstava i zlouporaba institucije koja je bila nešto u prethodnim mandatima, sada je to sve već smiješno – kazao je. 

Komentirajući izjavu koalicijskog partnera Darija Hrebaka da bi na proljeće mogli biti parlamentarni izbori, rekao je da ne zna odakle to njemu, ali da nisu o tome ni s kim razgovarali.


 

Komentara 91

ZZ
Zo-ZG
13:31 27.01.2023.

To je u redu, ali bi također trebalo napraviti reviziju onih koji opće imaju pravo na braniteljsku mirovinu. Svašta se tu uvalilo!

ZE
zeko386
20:05 27.01.2023.

Šta su počelu izbori . ???Kakve ovi parangale bacaju??

Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
15:12 27.01.2023.

Da vlada sdp ,dobili bi povisnicu stari partizani u ovoj drzavi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije