Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NIKAD MANJE NEZAPOSLENIH'

Plenković otvorio novu tvornicu: 'Svatko tko želi, može naći posao'

Koprivnica: Premijer Plenković otvorio novu Podravkinu tvornicu tjestenine
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/37
19.01.2024.
u 13:57

Osvrnuvši se na gospodarstvo u Hrvatskoj, kazao je da su prognoze stručnjaka što se tiče rasta BDP-a i smanjenja inflacije optimistične. "Nikad u posljednjih 40 godina nismo imali manje nezaposlenih", kazao je Plenković.

Premijer Andrej Plenković u petak je u Koprivnici pustio u pogon novu Podravkinu tvornicu tjestenine, vrijednu 15 milijuna eura, čiji je maksimalni proizvodni kapacitet 9.000 tona tjestenine.

Premijer Andrej Plenković tom je prigodom kazao je da su novootvoreni pogoni važni za rastuću snagu Podravke i prehrambenu industriju te da to predstavlja put prema samodostatnosti Hrvatske u proizvodnji hrane. Dodao je da je zadovoljan što se u blizini novih pogona gradi logistički centar, a na Kalniku nova tvornica koprivničke kompanije.

Koprivnica: Premijer Plenković otvorio novu Podravkinu tvornicu tjestenine
1/37

Osvrnuvši se na gospodarstvo u Hrvatskoj, kazao je da su prognoze stručnjaka što se tiče rasta BDP-a i smanjenja inflacije optimistične. "Nikad u posljednjih 40 godina nismo imali manje nezaposlenih", kazao je Plenković i dodao da svatko tko želi raditi može naći posao. Istaknuo je i činjenicu da je prosječna plaća za studeni iznosi 1208 eura.

Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić kazala je da je za projekt gradnje nove tvornice potrošeno sedam milijuna eura na građevinske radove, a osam milijuna eura na tehnologiju. Čak je 50 šlepera bilo potrebno da doveze svu potrebnu opremu koja je instalirana u novim pogonima, kazala je.

VEZANI ČLANCI:

Tvornica će u prvoj godini proizvesti tjestenine koja će biti pakirana u 90 milijuna Podravkinih juha. Sama tvornica prostire se na 4.400 četvornih metara te se nalazi uz tvornicu Vegete i Juha. Riječ je o jednom od najvećih projekata koprivničke kompanije u sklopu Strategije poslovanja do 2025. godine, čija je gradnja počela u listopadu 2022. godine.

Novi pogon je klimatiziran i u potpunosti automatiziran. Sastoji se od linije za kratku i uvijenu tjesteninu, linije za pakiranje i paletiranje te automatizirano upravljanje paletama. Kako je rečeno, Podravka će novom tvornicom dodatno osigurati vlastitu proizvodnju tjestenine, modernizirati tehnološki proces proizvodnje te daljnji rast kategorije juha, kao i razvoj novih proizvoda.

VIDEO Plenković o Milanovićevoj izjavi o Habijanu: 'To je čita zavist i zloba'

Komentara 26

LU
Lukanda
14:07 19.01.2024.

Plenković hrvatska to sam ja .Plenković nezna ili zna da mnoge firme nisu ispoštovale zakonski minimalac radnici još rade za ono što im firme daju koliko misle .

ŠI
Šiba
15:58 19.01.2024.

Gospođa borg.zato radnici Podravke rade za minimalac a sebi i menadžerima svaki mjesec djeli bonuse .svaka čast tko ih podržava jer se e isti kao oni .narcis

AN
AntePortas9
15:54 19.01.2024.

Posla je uvijek bilo, ali je plaća problem. Nezaposleni su napustili Hrvatsku. Tako se nezaposlenost rješava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije