Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plenković u Zadru:

Spremni smo razmotriti kvote, ali prvo neka se zaposle domaći radnici

Andrej Plenković otvorio sastanak Komisije UNWTO-a za Europu
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
14.06.2019.
u 18:23

Želimo da što veći broj hrvatskih državljana koji su nezaposleni iskoristi ovaj trenutak. To je naš stav. Kada nedvojbeno utvrdimo da su iscrpljene sve mogućnosti zapošljavanja naših državljana, onda smo spremni razmotriti kvote, rekao je premijer Plenković

Potpuno smo svjesni prioriteta svih županija. Više nema šutnje o tome i projektima, dugotrajnosti odlučivanja. Mi zagovaramo decentralizaciju, podupiremo konkretne projekte poput ovog s odvodnjom u Zadru koji smo s gradonačelnikom Brankom Dukićem potpisali, a koji je vrijedan 567 milijuna kuna... Hrvatska smanjuje javni dug pa očekujemo povećanu apsorpciju fondova EU, za oko osam milijardi kuna smo porezno rasteretili građane i gospodarstvo, ali očekujemo i daljnji porast zapošljavanja, kao i jačanje demografske politike... – rekao je to premijer Andrej Plenković na Sveučilištu u Zadru pred članovima Vlade, svim županima, gradonačelnicima...

Sastanak su svi ocijenili zadovoljavajućim pogotovo na temu decentralizacije sredstava, obveza, ali i zbog strategije zaštite žrtava obiteljskog nasilja, kao i zbog novih turističkih mjera. Na sastanku župana s predsjednikom i članovima Vlade zadarski je župan Božidar Longin istaknuo zadarski, ali i jedan od najpotentnijih hrvatskih projekata, luku Gaženicu, kao i cjelokupne potencijale zadarskog arhipelaga, Ravnih kotara, Velebita do najveće hrvatske općine, Gračac.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković vodio je sjednicu u Zadru o povjeravanju poslova ureda državne uprave županijama, provedbi Nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji te pripremi glavnoga dijela turističke godine kao i novom paketu turističkih zakona. Sezona, kako je kazao Gari Cappelli, nije upitna, a baš su se zadarski gradonačelnik Dukić i župan Longin mogli pohvaliti porastom turističkih brojki u odnosu na prošlu godinu.

Nakon izjave ministra Garija Capellija da će se razmotriti zahtjev da se zbog strahovanja za turističku sezonu broj sezonskih radnika iz drugih zemalja s oko 15.000 uskoro digne na 18.000, premijer Plenković je izjavio: “Mi smo na jesen donijeli odluku bez presedana o 65 tisuća radnih dozvola za strance, državljane trećih zemalja. U pojedinim granama su te kvote konzumirane. Hotelijeri kažu da su na rubu. Analizirat ćemo. Želimo da što veći broj hrvatskih državljana koji su nezaposleni iskoristi ovaj trenutak. To je naš stav. Kada nedvojbeno utvrdimo da su iscrpljene sve mogućnosti zapošljavanja naših državljana, onda smo spremni razmotriti kvote.

Komentara 13

NM
nece_moci
12:10 14.06.2019.

napokon da neko spominje ulaganja u turizam jer svi bi pare od turizma a kad treba nesto ulozit ili sredit govori se nije u nasoj moci

FR
franjo
18:52 14.06.2019.

Turizam u Hrvatskoj je 4 mjeseca najviše i nitko na svijetu nigdje ne može od toga godinu dana živjeti. Ljudima treba stalni posao i uredno i na vrijeme platiti a turizam je kratka sezona . Prije par godina su radili Slavonci ali su sd u Njemačkoj pa su na redu Srbi , Bugari i Ukrajinci. Neće dugo proći pa će Kinezi.

DU
Deleted user
12:22 14.06.2019.

predsjednik hrvatske vlade plemkovic je pun prioriteta ...gdje god dođe tamo je nekakovi prioritet... ...kad se vozite slavonskim selima nocu onda vidite prioritet koji plenkovic ne vidi u ulicama u svakoj 50oj kuci je upaljeno svjetlo a ostale su u mraku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije