Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plenković u Zadru:
Povratak na članak

Spremni smo razmotriti kvote, ali prvo neka se zaposle domaći radnici

Želimo da što veći broj hrvatskih državljana koji su nezaposleni iskoristi ovaj trenutak. To je naš stav. Kada nedvojbeno utvrdimo da su iscrpljene sve mogućnosti zapošljavanja naših državljana, onda smo spremni razmotriti kvote, rekao je premijer Plenković

Komentari 13

NM
nece_moci
12:10 14.06.2019.

napokon da neko spominje ulaganja u turizam jer svi bi pare od turizma a kad treba nesto ulozit ili sredit govori se nije u nasoj moci

VL
FR
franjo
18:52 14.06.2019.

Turizam u Hrvatskoj je 4 mjeseca najviše i nitko na svijetu nigdje ne može od toga godinu dana živjeti. Ljudima treba stalni posao i uredno i na vrijeme platiti a turizam je kratka sezona . Prije par godina su radili Slavonci ali su sd u Njemačkoj pa su na redu Srbi , Bugari i Ukrajinci. Neće dugo proći pa će Kinezi.

VL
Avatar 2222
2222
08:12 15.06.2019.

Samo naprijed ! Vasa obecanja o porezima i raznim nametima , trebaju otkloniti od Hrvata koji su se vratili u svoju Domovinu Razumijem i poteskoce na razini Opcina ali to razumjevanje mora biti svima jednak dio.Bez takvih pomaka Hrvati izz svijeta nemaju ista prava kao manjine .Sramota je to reci da Hrv,Sabor nije nikad stavio na dnevni red kao sporno ponasanje drzave prema obiteljima Hrvata prvog i drugog koljena nemaju nikakve uvijete da stecu zdravstvenio osiguranje ( imoraju odvajati novac da bi svake godine ucinili zdravstven pregled u drzavi iz koje dolaze,dok izbjeglice imaju sve privilegije i cak vise od toga dobivaju dobijaju osiguranje po bolnicama jer tamo leze bez brige dok nasi Hrvati nikad nece dobiti ikakvu pravnu podrsku za svoje potrebe ali su diskriminirani a da niko od vlade nije odgovoran. Smatram da sve obecanje koje predlaze Vlada je samo jos jedna pljuska onima koji su voljeli svoju Domovinu a sad opet moraju natrag jer ih ova drzava ne prihvaca kao svoj narod.Sramota je velika ali bez ulaganja Hrvata biti cete duzni E.U. i na kraju cemo dobiti nista osim siromastva ,dok smo sve ovo mogli izgraditi bez veliki zaduzivanja,a economija da procvate kao makovi po hrvatskoj zemlji.

VL
DU
Deleted user
12:22 14.06.2019.

predsjednik hrvatske vlade plemkovic je pun prioriteta ...gdje god dođe tamo je nekakovi prioritet... ...kad se vozite slavonskim selima nocu onda vidite prioritet koji plenkovic ne vidi u ulicama u svakoj 50oj kuci je upaljeno svjetlo a ostale su u mraku...

VL
NI
nibunika
21:54 14.06.2019.

Treba radnika pošteno platiti, pa će biti dovoljno i domaćih radnika. A ne ucjenjivat domaće radnike: "ako nećeš ti, ima tko hoće".

VL
Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
20:28 14.06.2019.

treba urediti trzisne radne snage jednim minimalcem za sezonce. i sezonci trebaju u sezoni zaraditi kao i vlasnici objekata pa ce iduce sezone opet raditi. previse je tu pljacke nemocnih sezonaca od strane poslodavaca. ako dignu place nece nedostajati radne snage i svima ce biti dobro, ali ne oni bi oderali i sezonce i turiste.

VL
MM
Marko_Maras
18:30 14.06.2019.

Svaka normalna europska zemlja ima hrpu stranih radnika iz siromašnijih zemalja na onim poslovima koje domaći ne žele raditi. Svaka normalna europska zemlja osim Hrvatske. Mi ćemo prvo pričekati, je li, Plenki? Tko zna, možda se naši nezaposleni do jeseni predomisle.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.