Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
agrokor

Plenković: Temeljni cilj je ostvaren! Peruško: Potpisan je načelni sporazum

agrokor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
10.04.2018.
u 14:30

Plenković s Peruškom, Weber i predstavnicima Privremenoga vjerovničkoga vijeća

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se u 13.30 sati u Banskim dvorima s izvanrednim povjerenikom za Agrokor Fabrisom Peruškom, njegovom zamjenicom Irenom Weber i predstavnicima Privremenoga vjerovničkoga vijeća.

 "Upravo smo održali sastanak. Potvrdili smo jako dobru vijest – posljednjih dvanaest mjeseci ostvarili smo nekoliko temeljnih ciljeva. Prvi – spriječena je gospodarska i financijska kriza koja bi se osjetila u cijelom gospodarstvu, na brojnim dobavljačima, osjetila bi se na radnim mjestima, državnom proračunu, a osobito u kontekstu turističke sezone koja je prošle godine bila najbolja. Strukturiranim procesom rješavanja ovog problema to je spriječeno zahvaljujući dobroj volji i odgovornosti svih dionika ovog procesa. Reći ću samo jednu ključnu riječ – povjerenje! Povjerenje dobavljača koji su nastavili dostavljati robu, financijskih kreditora koji su dali svježa financijska sredstva, povjerenje svih aktera koji su uključeni u ovaj proces. Država je stvorila pouzdan okvir da izvanredna uprava zna kojim putem ide. Odgovorno i u dobroj volji pristupili smo ovom problemu, a izvući ćemo i pouke iz ove priče. Temeljni cilj je ostvaren!" zaključuje Plenković. Naglasio je da je ostalo još tri mjeseca da dođe do finalizacije pravnog teksta i da stalno vjerovničko vijeće izglasa naredbu.

"Ovaj sporazum postignut je unatoč svim pritiscima onih koji nisu željeli da ovaj proces uspije. Zahvaljujem svim vjerovnicima koji su imali strpljenja i došli do ovog sporazuma koji otvara put konačnom postizanju nagodbe koja će omogućiti Agrokoru da se vrati u uobičajen proces poslovanja. Vjerovnici su pokazali veliko međusobno povjerenje, što je omogućilo da ova kriza ne padne na leđa poreznih obveznika, što ovaj proces čini jedinstvenim jer je kompanija stabilizirana, pred njom je budućnost.To je povjerenje omogućilo naplatu više od 490 milijuna eura staroga i graničnog duga, mali dobavljači isplaćeni su u cijelosti, a ostali više od 50 posto", kaže Martina Dalić.

Fabris Peruško kaže "Potpisan je načelni sporazum. Šest tjedana nakon od mog dolaska na mjesto izvanrednog povjerenika za Agrokor vjerovnici su postigli međusobni dogovor u zakonom potpisanom roku. Potpisan je poseban dogovor s dobavljačima te se očekuje provedba nagodbe. Želio bih zahvaliti predstavnicima vjerovnika i dobavljačima koji su pomogli da uspješno okončamo ovu zadnju etapu uoči konačnog dogovora. "

Komentara 50

DR
droza
15:17 10.04.2018.

Vidim da su se dežurni i profesionalni negatori svega i svačega odmah angažirali u ispisivanju negativnih komentara (čitaj nesuvislih gluposti), na objavu ovih vijesti. Dakle, postignutom nagodbom, porezni obveznici neće morati platiti niti lipe svojega novca. Pohvale Vladi, premijeru Plenkoviću, a posebice ministrici Dalić na pravovremenoj i nadasve ispravnoj reakciji! 👍👍👍👍

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
15:16 10.04.2018.

Ide naprijed usprkos dijelu SDPa, stranci MoBst, Zeljki Markic i slicnim marginalcima.

KO
koraknaprijed
14:56 10.04.2018.

Tužan dan za Beru i Profesora Perucu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije