Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEM ŠTRAJKA U ŠKOLAMA

Plenković: Prosvjeta nije jedini resor, vidite da i drugi dolaze sa zahtjevima o koeficijentima

Zagreb: Klauzuru HDZ-a o pripremama i koordinaciji izborne kampanje
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
30.11.2019.
u 15:27

Premijer je nakon obilježavanja 20. obljetnice osnutka Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinska" rekao da prosvjeta nije jedini resor, već ih ima jako puno te je ponovio da je važno naći rješenje koje je održivo proračunski i s prihodovne strane.

Premijer Andrej Plenković rekao je u subotu u Zagrebu da se s prosvjetnim sindikatima sve moglo rješavati i bez štrajka, a na pitanje razmišlja li Vlada o njegovoj zabrani nije konkretno odgovorio kratko poručivši da će se o tome razgovarati.

"Razgovarat ćemo. Mi ne samo da smo bili za kompromis, nego smo i dali paket rješenja koji uključuje dugoročno rješenje. Vidite i sami da i drugi polako počinju dolaziti sa zahtjevima o koeficijentima artikuliranim kroz medije", odgovorio je Plenković novinarima na upit razmišlja li se o ukidanju štrajka.

Premijer je nakon obilježavanja 20. obljetnice osnutka Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinska" rekao da prosvjeta nije jedini resor, već ih ima jako puno te je ponovio da je važno naći rješenje koje je održivo proračunski i s prihodovne strane.

Iako su razgovori s predstavnicima sindikata u obrazovanju završeni u petak navečer nakon tri sata bez dogovora, premijer sa sindikatima planira i dalje razgovarati, ali ne i danas "jer se nije imalo kad". 

Plenković: Ima vlada koje povećavaju plaće i koje smanjuju - naša povećava 

Uvjeren je da štrajk ne može naštetiti kampanji HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar- Kitarović jer "učitelji, nastavnici pa i nenastavno obrazovno osoblje zna da je ovo Vlada koja povećava plaće, a ne smanjuje njihova primanja".

"Ima Vlada koja je smanjivala plaće i ona koja povećava. Naša je koja povećava, poštuje nastavnike i želi dijalog sa socijalnim partnerima, tj. sa sindikatima", rekao je Plenković.

Ponovio je da ne vidi ni jedan racionalan razlog za štrajk i ustvrdio da se sve moglo rješavati i bez štrajka.

Pogledajte i video: Prosvjed učitelja i zaposlenih u srednjim i osnovnim školama

Ključne riječi

Komentara 111

NE
Neutralac
15:31 30.11.2019.

U pocetku sam bio za ucitelje, ali sad mi je vec zbilja dosta.... a vidim da se i raspolozenje vecine Hrvatske brzo mijenja.... dosta je bilo....

BO
bolonjez
16:40 30.11.2019.

Što reći na sve ovo, osim da je prevršilo svaku mjeru i granicu..uz sve pokušaje Vlade da se donese kompromis oni ne odustaju..pa kako mogu biti tako nepravedni prema svojim učenicima?..sramota

IP
iphone8
16:46 30.11.2019.

Plenkovic je bio i vise nego korektan na svim pregovorima, te je predlozio i vise nego dobre ponude... ovi ucjenjivaci se trebaju spustiti na zemlju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije