Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O ŠTRAJKU U ŠKOLAMA

Horvat: Nakon kvalitetne analize, neće biti problem povećavati koeficijente

Darko Horvat
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
30.11.2019.
u 13:56

Novinari su nakon zatvorenog sastanka HDZ-a pitali ministra Horvata hoće li Vlada prekinuti situaciju na način da se uvaže zahtjevi školskih sindikata i da se povećaju koeficjenti složenosti poslova

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat rekao je u subotu kako najprije treba napraviti kvalitetnu analizu i biti siguran da je struktura koeficjenata kvalitetno izrađena pa da onda neće biti problem i njih povećavati.

Novinari su nakon zatvorenog sastanka HDZ-a pitali ministra Horvata hoće li Vlada prekinuti situaciju na način da se uvaže zahtjevi školskih sindikata i da se povećaju koeficjenti složenosti poslova kako bi se pokazalo da se učitelje i profesore poštuje te kako bi uistinu bilo vidljivo da su temeljni stup društva.

"Kada na stol stavljate svoj zahtjev, onda prvo morate u njega sami vjerovati. Kada danas sindikati učitelja tvrde da je struktura koeficjenata nekorektna, povećavati iznose takvog koeficjenta je stvarati dodatne probleme.

Hrvatska demokratska zajednica je jasno rekla -  napravimo kvalitetnu analizu, budimo sigurni da je struktura koeficjenata kvalitetno izrađena i onda neće biti problem njih i povećavati", rekao je Horvat.

Komentara 33

Avatar Dipsy
Dipsy
14:51 30.11.2019.

Trazili su povecanje ,i dobili .Nedolazak na posao ,odkaz.Sindikalne vodje nek strajkuju ,njihove place su 15-tak tisuca kuna.

Avatar Untouchable
Untouchable
14:23 30.11.2019.

I smanjiti im godišnji odmor sa 120 na 15 dana.

KO
Kokoiduhovi
15:46 30.11.2019.

E, ta je dobra. Fakat bi ih sve trebalo na 1,0 tak da vide kak se živi i preživljava, pa da konačno netko zaradi plaću i zapne napraviti posao i to kak se spada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije