Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski parlament
Povratak na članak

Von der Leyen: Trebat će nam odlike po kojima su Hrvati poznati

– Svijet postaje sve složeniji, zadaće sve brojnije, previše je aktera koji nude lake odgovore i instantna rješenja – rekao je Plenković u obraćanju zastupnicima

Komentari 46

Avatar Dipsy
Dipsy
10:53 14.01.2020.

LIjepo je cuti pohvale stranih politicara o nasem premijeru. Doveo je Hrvatsku u red i steta je sto ga vlastiti narod ne postuje koliko i strani ljudi.

VL
ŠN
šnicl
10:56 14.01.2020.

Zadovoljan sam kako smo se predstavili pred tim svim visokim cinovnicima, vidjeli su nas najveci simbol kulture HNK, probali nase tredicionalne specijalitete..

VL
MA
manipulacija
10:57 14.01.2020.

Zamislite tragedije i cirkusa da tamo umjesto Plenkovića stoji jedan Bero i slična ekipica. Mislim da s ovakvim vodstvom možemo biti neizmjerno zadovoljni. Plenković zna što radi i na poznatom je teritoriju pa se nadam da će i ostvariti planirano

VL
VA
Vagabundo
10:59 14.01.2020.

Slušao sam Plenkovićev govor, a nažalost i Kolakušićev. Nadam se da ćemo imati u budućnosti više političara poput aktualnog premijera, kojeg vani svi itekako cijene i poštuju i koji vodi nas u sve boljem smjeru, a nadam se da će ovim predsjedanjem i otvoriti prostora za nove, susjedne države.

VL
DU
Deleted user
11:14 14.01.2020.

Znači i EU konačno priznaje da korupcija treba biti javna.

VL
Avatar PatriaCro
PatriaCro
12:50 14.01.2020.

Mene je to oduvijek fasciniralo. Skoro nikada nećeš čuti lošu riječ o Hrvatskoj i Hrvatima od stranaca, bili oni u svoj zemlji ili turisti u Hrvatskoj, ali zato, u Hrvatskoj postoje dežurni Hrvati koji to kompenziraju.

VL
BA
bandido
18:13 14.01.2020.

Nijemci su ljudi od karaktera, ne izdaju svoje saveznike, nisu kao ameri koji gledaju samo svoje interese. Danas je Europa zapravo cetvri rajh. Ovaj puta, Nijemci kupili. Nisu ubili. Sad, postoji sansa da Ameri izbombardiraju Europu i zive dobro od kamata na kredite za obnovu. Europa je provjerena musterija. Sad kad englezi izlaze iz unije, sve je moguce dozivjeti od pokvarenih angloa..

VL
ČR
črnamatizemla
14:40 14.01.2020.

Ako je htjela o slobodi, trebali su joj prezentirati puno poznatije hvatske stihove. Čini se da su gospođa Ursula i njeni savjetnici isfulali bit Zagorkine veličine, na kaj bismo se mogli i malo naduriti jer se očito o zemlji domaćinunu pripremala samo laganim guglanjem. Želi li gospođa i ostali eurozastupnici zbilja shvatiti nešto o Hrvatskoj, iz jedne druge perspektive pogledati na Europu danas, pa i na svojeg prijatelja Plenkija, mogli bismo im ponuditi mali citat Ive Goldsteina o, među ostalim, europskoj povijesti iz naše perspektive: "Misao o indiferentnoj Evropi, o tragediji egzistencije na granici, o znanstvenicima i umjetnicima koji su stvarali značajna djela, često smionija od svojih evropskih suvremenika, Krleža ponavlja u raznim tekstovima, a to je jedna od temeljnih ideja u Illyricumu sacrumu. Upravo taj strani utjecaj bio je faktor nestabilnosti: »reakcionarni partikularizmi prevladavali su kroz vjekove pod utjecajem stranih političkih snaga... naš se čovjek u okviru svojih raskola izgubio i raspao, te od slavenskog poganina postao ... latinski ili grčki fanatik«..."

VL
Avatar southman
southman
11:18 14.01.2020.

Dragi moj Plenki, ti si EU političar a u Hrvatskoj je izborna baza pretežito Balkan. Kako to povezati ? I svi bi htjeli po svemu ( posebno primanjima ) biti EU a po mentalitetu Balkan.

VL
Avatar Asterix
Asterix
11:57 14.01.2020.

Političari u EU su sebi organizirali plaće i život na visokoj nozi za nikakav rad, sami su sebi svrha. Naivan je tko pada na njihove priče.

VL
DA
davoRin
21:14 14.01.2020.

Sinčić nekom kaže da je sitni prevarant.O bože blagi pomozi mu.

VL
ČR
črnamatizemla
15:32 14.01.2020.

I ovdje ne nedostaje paneirika Plenkiju, koliko i na samom skupu. Sjajnom i slavnom prigodom i sendvičarima je obečan svečani ručak. Grah i girice. Krivo čuli, valjda zbog gromoglasnog pljeska u dvorani.

VL
BB
Bruno_Bear1
16:01 14.01.2020.

Tko voli i želi dobro hrvatskom narodu i svojoj domovini dobro zna da Hrvatska treba Plenkovića, a ne obrnuto. Takvi se rijetko rađaju, najčešće je to bagra poput slučajnog, beljaka, grmoje , bere, stazića i pregobrojnih sličnij

VL
PL
Plavakrava
16:58 14.01.2020.

Ono po cem su hrvati poznati ,neces ovdje dobit ,vise krvi u sebi ima Ciganovic i modni macak , ovdje je situacija anemicna ,mozda jedino ako ti Rojsa podvale , al nije ni on lud

VL
Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
15:06 14.01.2020.

Svijet po običaju malo kasni najprije s priznanjem a sad sa spoznajom što i tko su Hrvati no istina prije ili kasnije izađe na vidjelo

VL
Avatar NiceGuy
NiceGuy
11:36 14.01.2020.

... pada se tu na malo laskanja najobičnijih lopina i lobista.. EU s Njemačkom nema nikakve budućnost a ovakva prenemaganja su degutantna do boli .. što oni tu točno slave, ti euro-klaunovi, te iskešene babe pune vode ... to jeje pravo pitanje ? Prenemaganje po HNK ma .. kakva elita ! kakva sitna buržoazija ! kakva krasna malograđanština ! Ova babetina Van der Layen se ne zna ni obuč, izgleda kao sekretarica kod vulkanizera, i to im je vodilo vojsku :D ?... strava što oni sve mogu ( kad ne kradu) ... precjenjeni,napuhani, paradni slonovi kojima vječno trebaju nekakvi tupavci padati na dekorativne kičaste zabave .. ? Povukli su sve neradne nesposobnjakoviće i hangaround budale na niže poslove+ izbjeglice - a sami stagniraju .. i što uopće dolazi dobro iz EU ? Idokracija ? Što se tu slavi i hvali ne shvaćam ...ali hosana ti u visini babetino farizejska ! A da li Anemičnog i Šarlah-mišel štipa za dupence nakon predstave ? Vjerojatno onda Anemični goes mental .. yeah ..

VL
IG
Igggy
11:03 14.01.2020.

Lijepa vijest!

VL
ST
stefj
10:44 14.01.2020.

Gledam malo ovaj EU parlament, moram priznati da je donekle kulturnije nego naš sabor, valjda svi ti prevodioci i različiti jezici sprječavaju jezične bravure i poentiranje izričajem, a ne formom... Onaj Sinčić je zalutao tamo, u nekom je svom filmu, a napadi na Hrvatsku idu od neke ekstremne opcije i to radi migranata i čuvanja granice.

VL
VE
velikizec
11:03 14.01.2020.

Poznati po sustavoj 25-ogodisnjoj pljacki?

VL
MA
marina58
10:42 14.01.2020.

Pazi ovo, Plenković energičan. Najenergičniji mu je potez bio nalog tajnici za razrješenja.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.