Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONESENA UREDBA

Plenković potvrdio da se za mjesec dana produljuje blokada rasta cijena goriva

Gorivo
Sanjin Strukic/PIXSELL
10.11.2021.
u 13:10

Vlada je 14. listopada donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, a te cijene vrijede 30 dana od stupanja uredbe na snagu.

Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio je da će se produljiti blokada rasta cijena goriva.

– Vlada će produljiti ograničenje. Cijene goriva možemo ograničiti ukupno tri mjeseca – ustvrdio je premijer. 

Najava premijera znači da će cijene goriva ostati 11.10 kuna za benzinska goriva i 11 kuna za dizelska goriva.

Podsjećamo, Vlada je 14. listopada donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, a te cijene vrijede 30 dana od stupanja uredbe na snagu. Na najvišu maloprodajnu cijenu naftnih derivata nije dopušteno zaračunavati naknade ili druge troškove koji nisu propisani uredbom ili drugim posebnim propisima.

Do porasta cijena goriva došlo je zbog znatnog porasta potražnje za energentima diljem svijeta zbog oporavka gospodarstva.

VIDEO: Afera Softver: Uhićena Gabrijela Žalac i još tri osobe 

Komentara 4

SN
Samo naprijed
14:12 10.11.2021.

Majda, neki previše mrze da bi to vidjeli.

SN
Samo naprijed
13:50 10.11.2021.

Bravo za vladu i premijera.

KU
Kurciban
15:34 10.11.2021.

Mjere bez plana i mozga su već uobičajena stvar kod naše drage vlade. Nevjerojatno je i krajnje nekorektno prema krajnjim korisnicima, da je cijena “običnog” i premium benzina nakon njihove odluke postala ista. Opet imućniji više profitiraju spram ljudi u težoj situaciji. Btw… govorim kao netko tko toči premium gorivo…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije