Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČETAK ŠKOLSKE GODINE

Predsjednica pozdravila školarce: Moj sin ostaje u Hrvatskoj, nema straha da će otići van

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila učenike Gimnazije Sesvete
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/44
Autori: Vecernji.hr, Hina
09.09.2019.
u 12:56

Na prvi dan školske godine 2019./2020. za više od 464 tisuće učenika hrvatskih osnovnih i srednjih škola, premijer Plenković se na svom Twitter profilu obratio učenicima prigodnom porukom.

U povodu početka nove školske godine, predsjednik Vlade Andrej Plenković zaželio je u ponedjeljak učenicima sretan povratak u školske klupe, prvašićima je čestitao na njihovom velikom danu te im poručio da su budućnost Hrvatske. Osim premijera, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović se je prilikom posjeta Gimnaziji Sesvete osvrnula isto na djecu, ali na svoju vlastitu, koji također nastavljaju sa svojim obrazovanjem.

Predsjednica je spomenula svoj kćer Katarinu, koja je ove godine upisala Harvard, nazvavši je "svestranom osobom", prilikom čega je kao jedan od njezinih velikih uspjeha navela Katarininu knjigu. Osim nje, spomenula je i mlađe dijete, sina Luku, za kojeg, kaže, nema straha da će otići van Hrvatske zato što želi studirati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER), piše RTL.hr.

 

Na prvi dan školske godine 2019./2020. za više od 464 tisuće učenika hrvatskih osnovnih i srednjih škola, premijer Plenković se na svom Twitter profilu obratio učenicima prigodnom porukom.

"Svim školarcima, učenicama i učenicima, želim sretan povratak u školske klupe, a svim prvašićima čestitam na njihovom velikom danu", poručio je.

 

U školskoj godini u kojoj u pojedinim razredima započinje primjena novih kurikuluma, zaželio je učenicima, učiteljima i nastavnicima kreativno ozračje i uzajamno razumijevanje.

"Želim vam školovanje koje će vas obogaćivati znanjem i radošću te školsko ozračje u kojem ćete ostvariti nova prijateljstva. Vaši učitelji i nastavnici, zajedno s roditeljima, bit će vam istinska potpora u učenju i odgoju", istaknuo je Plenković dodavši da su oni budućnost Hrvatske.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila učenike Gimnazije Sesvete
1/25

Komentara 13

ZA
zubalo_ankica
13:22 09.09.2019.

Baš sam jutros svog unučića ispratila u školu! Sretno svim roditeljima i djeci

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
17:22 09.09.2019.

Puno uspjeha mladim "brucošima posebno malim prvašicima, komšije i drugi negativci nek pjevaju borbene:))

Avatar Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
15:42 09.09.2019.

Vidim da je izvjestan broj politicara djeci na prvi dan skole uputio raznoreazne motivirajuce poruke. Da li se bilo koji od njih sjetio priznati i jednu zivotnu realnost?? Hrvatsku realnost. Skola je gubljenje vremena. Da, GUBLJENJE VREMENA, ako mislis ostatii ti u RH. Nemojte moju malenkost shvatiti pogresno, Naravno da podrzavam obrazovanje i informiranost a rodni kraj (Zagorje i Hrvatska) narod medju kojim sam se rodio volim sigurno daleko vise od onih koji ne propustaju izgovorenu ili napisanu recenicu a da ne spomenu rjec Hrvatska ili pridjev hrvatski(o), ali tuzna je hrvatska istina, da, ako ti tatica i mamica nisu jako, jako, jako,,,,,,,, premazani i namazani, mozes se oderati i klipsnuti uceci. Mozes steci koliko god diploma, magistrata i doktorata, ali ako ti tatica i mamica nisu debelo namazani i premazani, ti si opet gubitnik i sipak. Cak i sin/kcer nekog mafijasa/dilera (podmladak politicara i tajkuna ni spominjat ne treba) q-a vanjske temperature u srednjoj Europi ovih dana, ce uspjeti vise od tebe, dobiti bolju poziciju i daleko vecu placu svojim kupljenim diplomomama. Sto da kazem osim : HRVATSKA! HRVATSKA! HRVATSKA! Naravno, to da je "skola gubljenje vremena", ne vazi ako si vec sad iz svojih zivotnih planova poslije srednje skole i fakulteta iskljucio Hrvatsku i mislis na vec recenu srednju europu, sjevernu i zapadnu Europu, SAD i Kanadu, Australiju,,,, i druge zemlje koje ce do kraja tvog skolovanja u svemu DOBROM i LIJEPOM biti razvijenije od Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije